Netwerk fietsroutes Death Valley De Peel van start

Als u door de regio fietst vindt u nu al op meer dan dertig plaatsen informatieborden met bijzondere verhalen die herinneren aan gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Deze punten, of ‘points of interest’, worden verbonden met vier fietsroutes met op dit moment startpunten in Asten, Neerkant, Heusden en Someren-Eind.

De gemeente Asten heeft deze eerste fase mogelijk gemaakt. Een projectteam van vrijwilligers, onder aanvoering van Jeanette Hartjes, heeft het geheel uitgewerkt in een prachtig format en een routeboekje van deze fietstocht.

Dit boekje was op vrijdag 21 juni gereed en daarom was het voor wethouder Janine Spoor een goed moment om even stil te staan bij het startpunt van de eerste fietsroute bij Museum Klok & Peel in Asten.

Het netwerk aan fietsroutes is een onderdeel van het totale Death Valley De Peel-programma wat uitgerold wordt onder de verantwoordelijkheid van programmamanager Jolijn Brouwers, inhoudelijk bijgestaan door Piet Snijders. Hij nam de verantwoordelijkheid op zich voor de verhalen op de mooie vormgegeven borden. Het projectteam bestond naast Jeanette Hartjes uit Harrie Eijsbouts en Rien Hartjes.

Ook in andere Peelgemeenten zijn fietsroutes ontwikkeld met de verbinding naar 75 jaar vrijheid. Groot nieuws is dat er ook een Liberation Route komt in De Peel als onderdeel van het grote Europese netwerk. Deze zal officieel in september landelijk gepresenteerd worden door Visit Brabant/Liberation Route.

Alle informatie over de fietsroutes, maar ook over het programma van Death Valley De Peel vindt u op www.deathvalleydepeel.nl. Ook kunt u via deze website de fietsroutes downloaden.

Een gedrukt exemplaar is gratis verkrijgbaar bij Museum Klok & Peel, waar ook de venstertentoonstelling Death Valley De Peel te bezichtigen is en het bijbehorende verhalenboek van Piet Snijders te koop is.

De routes en het verhalenboek zijn ook verkrijgbaar bij de regionale boekhandel en de VVV.