Volop activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel

In de maand juli zijn er volop activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel en bij Buitencentrum De Pelen in Ospel.

Peel Ontdektocht Vlinders in De Groote Peel

Op zondag 7 juli is er een Peel Ontdektocht Vlinders in Nationaal Park De Groote Peel. In De Groote Peel komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere soorten en ontdek welke andere vlinders hier nog rondfladderen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospedijkl. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 5 voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen.

Online aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten. Informatie tel. 0495-641497 of via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 10 juli mee met een Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachten in de natuur doen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De tocht is 2,5 km en duurt 1,5 tot 2 uur.

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 12 juli is er een zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze avondwandeling kun je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling kan je, met een beetje geluk, onder andere nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen. Na afloop lekker nagenieten van een drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6 per kind,

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/midzomeravonddepelen

Peel Ontdektocht Vlinders in De Groote Peel

Op zondag 14 juli is er een Peel Ontdektocht Vlinders in Nationaal Park De Groote Peel. In De Groote Peel komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere soorten en ontdek welke andere vlinders hier nog rondfladderen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 5 voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen.

Online aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.

Mini Streekfestival bij Buitencentrum De Pelen

Wie van Streekmuziek houdt kan op zondag 14 juli terecht bij Buitencentrum De Pelen. Daar is vanaf 13.30 uur een klein Streekfestival met Brabantse en Limburgse muzikanten uit de omgeving van De Groote Peel. De picknickweide optredens vinden plaats op de picknickweide van het Buitencentrum. Het programma: 13.30 - 14.30 uur: Senioren Orkest Cranendonck, 14.45 - 15.45 uur: de Coconblazers en om 16.00 - 17.00 uur Shantygroep Aan Paol 60. Aanmelden is niet nodig. Entree is een vrijwillige bijdrage.

Duistere Vollemaanwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op dinsdag 16 juli is er een Duistere Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Bijzonder op deze avond is
dat er een gedeeltelijke maansverduistering van de volle maan plaatsvindt. De afstand is ongeveer 12 kilometer en
de route gaat verder dan de uitgezette wandelroutes. Regelmatig rustmomenten waarbij ruimte is voor beleving. Na afloop
wordt afgesloten met soep en brood. De excursie start om 20.00 uur met koffie, thee en koek en om 20.30 uur gaan ze het
gebied in. Om 20.43 begint de eclips en om 21.45 uur gaat de zon onder. Terug bij het Buitencentrum is er soep met brood
en koffie voor de deelnemers. De excursie duurt tot 1.00 uur en staat onder begeleiding van een Peelgids
Staatsbosbeheer. Starten bij het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 25 per persoon
(geschikt voor volwassenen) inclusief koffie/thee/koek en soep/broodjes. Maximaal vijftien deelnemers en reserveren via
www.staatsbosbeheer.nl/maanspecialpelen

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 17 juli mee met een Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachten in de natuur doen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De tocht is 2,5 km en duurt 1,5 tot 2 uur. Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 19 juli is er een zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze avondwandeling kun je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling kan je, met een beetje geluk, onder andere nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen. Na afloop lekker nagenieten van een drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6 per kind,

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/midzomeravonddepelen.

Optreden van PEVE & Myra op het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen

Op zondag 21 juli is er een optreden van PEVE & Myra het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Peter Verdonschot brengt, samen met zijn echtgenote Miranda, onder de naam PEVE & Myra luistermuziek in het genre Folk, Country, Singer-songwriter. Dit alles met één gitaar en twee zangstemmen. De optredens zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 24 juli mee met een Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachten in de natuur doen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De tocht is 2,5 km en duurt 1,5 tot 2 uur.

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 26 juli is er een zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze avondwandeling kun je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling kan je, met een beetje geluk, onder andere nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen. Na afloop lekker nagenieten van een drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6 per kind.

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/midzomeravonddepelen.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 31 juli mee met een Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachten in de natuur doen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5 per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De tocht is 2,5 km en duurt 1,5 tot 2 uur.

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten.