SIRIS.nl

Someren in de ban van de 57e Kennedymars

De 57e Kennedymars staat op het punt van beginnen.

En dat is niet het enige dat er staat te gebeuren in het weekend van 6 en 7 juli. Het Rondje Someren is toe aan de 25e editie. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst het JFK-festival. Het belooft één groot feest te worden. Natuurlijk is er ook weer de Mini Kennedymars voor de jonge wandelaars.

De start van de Kennedymars is net als vorig jaar om 20.00 uur. De route is grotendeels hetzelfde gebleven. Wel kunnen wandelaars dit jaar deels zelf hun route bepalen: of over de gravelpaden over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven óf om het natuurgebied heen over een geheel verharde route. Daarnaast kunnen wandelaars na de finish douchen en uitvallers slapen. Dit zijn enkele van de verbeteringen die op verzoek van de wandelaars zijn doorgevoerd.

Het Rondje Someren viert dit jaar het zilveren jubileum. De wandelaars starten op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur aan hun tocht van 40 kilometer. Ook zij kunnen onderweg kiezen voor een route door het natuurgebied of er omheen.

Tijdens het Kennedymarsweekend zijn er volop activiteiten in Someren.

De start van de Mini Kennedymars is op zaterdag om 12.00 uur. Het thema van dit jaar is ‘Superhelden’. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals een superhelden stormbaan, een klimtoren en mega legostenen. Ook is er een optreden én Meet & Greet met Remix, bekend van het Junior Songfestival.

De ceremonie voor de Kennedymars begint om 18.30 uur. Het Kennedyvuur wordt ontstoken, er is een warming-up voor de wandelaars en de ‘buienpraters’ gaan interactief in gesprek met lopers en publiek. Na het hijsen van de vlaggen, geeft hockey-international Mink van der Weerden om 20.00 uur het startschot.

Na de start begint het JFK Festival met vijf area’s.

Op zondag tussen 6.00 en 7.00 uur is de vliegende start van het Rondje Someren. Om 9.00 uur opent de jaarmarkt en om 9.30 uur starten de binnenpraters met hun programma.

Om 16.00 uur wordt het Kennedymarsweekend afgesloten met het binnenhalen van de laatste loper en You’ll never walk alone. Het JFK Festival krijgt op zondag een vervolg.

De jaarmarkt op zondag heeft weer veel te bieden; kramen op de uitgebreide markt, straattheater, diverse activiteiten voor kinderen en een festival met silent disco en speciaalbier bar. Daarnaast is er Blikkie de voorleesbus van bibliotheek Helmond-Peel en een spetterende voorstelling van Arte Favola, bekend van Holland’s Got Talent, op het Postelplein.

De Kennedymars wordt dit jaar in beeld gebracht door een alliantie van mediaorganisaties uit de regio: SIRIS, de Peelpioniers, RvS IT en BoetsMedia. Onder de noemer Kennedy TV doen zij verslag van alles wat op én naast de route gebeurt. De video’s zijn te volgen via www.facebook.com/joeksomeren en SIRIS-tv. Van diverse momenten, zoals de start, wordt live verslag gedaan.

Bij de 60 kilometerpost bij sporthal De Postel is opnieuw de Rabobank Meet & Greet. De lokale ondernemers Bakkerij van de Mortel, De Proeftuin en Groenteboer Bart Adriaans zorgen voor lekkernijen voor wandelaar en bezoeker. Bij de Meet & Greet kunnen zij elkaar ontmoeten en kunnen bezoekers de wandelaars aanmoedigen voor de laatste 20 kilometer. De Meet & Greet is open van 8.00 tot 12.00 uur.

Wandelaars kunnen tijdens het Kennedymarsweekend parkeren op parkeerplaats P1 aan de Loovebaan 35. Voor bezoekers is er parkeerplaats P2 op de hoek Loovebaan/Vaarselstraat. Ook bezoekers van de Meet & Greet kunnen hier parkeren. Meer informatie over parkeren en wegafsluitingen is te vinden op www.kennedymars.nl/verkeersmaatregelen.

Met de Kennedymars app blijf je helemaal op de hoogte van wat er voorafgaand en tijdens de Kennedymars gebeurt. Daarnaast volg je de Kennedymars via Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en www.kennedymars.nl. En natuurlijk via SIRIS-radio en -tv.