25e Pompoendagen in Asten (+ VIDEO'S + AUDIO'S)

In Museum Klok & Peel in Asten vinden op zondag 1 november voor de 25e keer de Pompoendagen plaats.

Bij Museum Klok & Peel zijn tienduizenden pompoenen samengebracht, die de Museumtuin omtoveren tot een kleurrijke pompoenwereld, waar activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

Er is een gezellige markt waarop van alles te zien, te ruiken en te proeven valt. Ook in de Oranjerie in de Museumtuin vinden diverse leuke activiteiten plaats. Heeft u trek in pompoensoep? Er worden honderden liters gemaakt! En voor wie thuis pompoensoep wil maken, zijn er kant en klare pompoensoeppakketten en recepten te koop.

Verder zijn op de pompoenmarkt pompoenen te koop, kunnen kinderen zelf een Halloweenpompoen uithollen en versieren of kaarsjes maken. Een beetje spannend, maar wel heel bijzonder is het verhalenbos waar dit jaar het thema Klok en Peel wordt uitgebeeld. Laat je hier verrassen door de Witte Wieven.

In de museumtuin zijn ook reuzenpompoenen te bewonderen. Die zijn zo groot en zwaar, dat ze enkel met een heftruck verplaatst kunnen worden. Op de Pompoendagen is ook informatie te verkrijgen over het kweken van pompoenen. 

Op www.museumklokenpeel.nl vind je het programma met de dagelijkse activiteiten.