Strengere handhaving foutparkeren bij zwembad De Diepsteeckel

Tijdens warme zomerdagen zoeken veel mensen verkoeling in zwembad De Diepsteeckel in Someren.

Indien u het zwembad met de auto bezoekt, zorg er dan voor dat u uw auto parkeert in de aangegeven parkeervakken. U riskeert anders een boete.

Op drukke dagen neemt de parkeerdruk rondom het zwembad toe en wordt er meer overlast ervaren. Veel bezoekers parkeren de auto op plekken waar dat verboden is. Zo worden auto’s liever op het gras in de schaduw onder bomen geparkeerd dan op de daarvoor aanwezige parkeerplaatsen. Dit zorgt ervoor dat de groenvoorziening onnodig belast wordt en dat er schade ontstaat. Ook wordt er op fiets- en voetpaden geparkeerd wat tot onveilige verkeerssituaties leidt.

In de directe nabijheid van het zwembad zijn ruim voldoende parkeerplaatsen op het bedrijventerrein Witvrouwenbergweg. Een duidelijke verwijzing is aangebracht op de Witvrouwenbergweg. De parkeerplaatsen zijn ook te bereiken via de Acaciaweg (uitvaartcentrum Someren Asten) en Cipres. Zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek uw auto parkeert in de aangegeven parkeervakken.

De afgelopen jaren is de gemeente Someren coulant omgegaan met foutparkeerders. Omdat de kans op ongelukken en overlast groeit, gaat de gemeente voortaan handhaven op automobilisten die verkeerd geparkeerd staan. In eerste instantie wordt een week lang een waarschuwing gegeven. Daarna wordt verbaliserend opgetreden.