Einde seizoen en contractverlenging voor Evy Kuijpers bij CCC-Liv

Einde seizoen en contractverlenging voor Evy Kuijpers bij CCC-Liv

CCC-Liv-renster Evy Kuijpers uit Lierop heeft bij een val in de finale van de wielerklassieker Prudential Ride London een beschadiging aan haar tussenwervelschijf opgelopen.

Hierdoor komt de renster uit Lierop de rest van dit wegseizoen niet meer in actie.

In Brabant Cycling vertelt Evy: “Als wielrenner val je wel vaker. Normaal zegt het wielerinstinct: ik wil door. Maar dat was nu anders. Ik bleef even staan en voelde dat het niet helemaal goed zat”.

Na overleg met de teamarts liet zij een scan maken in het ziekenhuis. “De MRI-scan heeft aangetoond dat de tussenwervelschijf is beschadigd, wat pijnscheuten veroorzaakt. We bekijken nu hoe het behandelplan eruit gaat zien. In ieder geval kom ik dit seizoen niet meer aan koersen toe.”

Evy kijkt terug op een geslaagd seizoen. “Ik ben goed ontvangen bij CCC-Liv, voelde me er al snel thuis en heb er mijn draai gevonden. Van tevoren vond ik het lastig om verwachtingen uit te spreken, maar ik heb me verschillende keren goed kunnen laten zien, onder meer in de wedstrijden in Drenthe en op het Nederlands kampioenschap”, aldus Evy, die onlangs in Woensdrecht Zuid-Nederlands kampioen werd. 

Evy Kuijpers zal ook in 2020 uitkomen voor CCC-Liv, de ploeg van kopvrouw Marianne Vos.