Oosterse Dagen bij Museum Klok & Peel  

In de collectie Aziatische klokken van Museum Klok & Peel in Asten waan je je vaak al in Oosterse sferen.

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus kun je je tussen 12.00 en 17.00 uur in museum én tuin onderdompelen in de Aziatische cultuur.

De Oosterse Dagen, ooit begonnen met een presentatie van bonsaiboompjes, krijgen steeds meer het karakter van een compleet dagje uit. Terwijl de kinderen zich bezig houden met vlindersudoku, tangram en knutselen, genieten de ouders van demonstraties bonsaikweken, ikebana maar ook van Japanse kalligrafie-, origami-, ikebana- en yogaworkshops. Ook kunt u genieten van klankschalensessies.

Een akoestisch hoogtepunt is het optreden van de Taikidoki’s, die ook dit jaar hun indrukwekkende trommels ten gehore brengen.

Bij een oosters evenement mogen de vechtsporten natuurlijk niet ontbreken. Beide dagen zullen er vechtsportdemonstraties plaatsvinden.

Ook gezondheid en welzijn komen aan bod. Denk hierbij aan osteopathie, shiatsu, Chinese voetreflex en natuurlijk acupunctuur. Er zijn kennismakingslessen yoga.

Meditatief kom je o.a. door middel van het maken van een zentangle of mandelatekenen en Chinese penseelschilderijen aan je trekken. En natuurlijk: geen Oosterse Dagen zonder oosterse hapjes en rondleidingen door de Astense collectie Chinese klokken.

U bezoekt de Oosterse Dagen voor de prijs van een museumentreekaartje.

Voor het volledige programma zie www.museumklokenpeel.nl.