Café Brein: 'Ben ik veranderd dan?'

Café Brein houdt op maandag 9 september een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Het thema van deze avond is 'Ben ik veranderd dan?'

Thema van deze avond is ‘Ben ik veranderd dan? Karakterveranderingen ten gevolge van hersenletsel’.

Als door hersenletsel schade ontstaat in de hersenen, kunnen er veranderingen optreden in het gedrag en het karakter. Bij gedrags- en karakterveranderingen worden mensen geraakt in het meest essentiële van zichzelf. Het zorgt ervoor dat een stukje van je identiteit niet meer hetzelfde is. De uitspraak ‘sinds het hersenletsel lijkt het alsof ik met een andere persoon samenleef’ geeft aan hoe groot de veranderingen en zeker de impact kunnen zijn.

Karaktertrekken kunnen na hersenletsel sterker aanwezig zijn, maar ze kunnen iemand ook echt veranderen. Iemand kan ‘sociaal onaangepast’ of agressief gedrag vertonen. Anderen kunnen zachter of milder worden.

Iedere karakterverandering kan voor de getroffene en de omgeving veel verandering met zich meebrengen en kan een gemis aan ‘de ouder persoon’ geven.

Gastspreker deze avond is Martine Veldman. Martine werkt als psycholoog o.a. op de revalidatieafdeling van de Zorgboog.

Martine zal ingaan op karakterveranderingen ten gevolge van hersenletsel. Hoe ontstaan deze veranderingen? Hoe kun je ermee omgaan en waar kun je terecht voor hulp en advies.

 

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen.

Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u welkom in Café Brein Helmond.

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser, tel. 0492-590609.