Tour der Ongeschoren Benen Classic met start in Lierop

Wat drie jaar geleden op bescheiden wijze begon als een fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn bandleden is inmiddels uitgegroeid tot een ludieke toertocht met een speciaal karakter.

De Tour der Ongeschoren Benen Classic combineert de rock-'n-roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport.

Initiatiefnemer Mark van Horik (als tourmanager werkzaam voor de Brabantse zanger) ziet het evenement jaarlijks groeien.

Op zondag 1 september staan er in Lierop honderd enthousiaste toerfietsers op uitnodiging van de organisatie aan de start, aangevuld met een vijftigtal BN-ers uit de muziek- en de wielerwereld. Zij zullen om 9.30 uur op het speciale podium bij sportpark De Renkant aan het publiek worden voorgesteld door wielerspeaker Kees Maas en de lokale wielerpresentator Rien van Horik.

De presentielijst wordt op die zondagochtend o.a. getekend door Guus Meeuwis (en zijn bandleden), Frank Lammers, René Froger, Eric Corton, Olcay Gülsen, Blaudzun, JW Roy, de comedian Leo Alkemade, wielerbabe Puck Moonen en bandleden van Rowwen Hèze, The Kik, De Staat en Pater Moeskroen.

Er staat eveneens een groot aantal oud-beroepsrenners aan de start van de TDOBC. De Belgen Ludo Peeters en Rudy Pevenage, de gebroeders Jan, Piet en Fons van Katwijk, Peter Winnen, Erik Breukink, Jacques Hanegraaf, Gert Jakobs, Twan Poels, Koos Moerenhout en de TI-Raleighploeg van weleer vormen een kleine greep uit het imposante deelnemersveld.

Om 11.00 uur gaat de wedstrijdkaravaan, begeleid door motorrijders, nostalgische materiaalwagens en een eigen medisch team, van start voor de gezamenlijke toertocht.

Voor in totaal 110 kilometer op weg naar Megaland in Landgraaf waar rond 15.30 uur de aankomst verwacht wordt. Daarvóór krijgen de fietsers in de laatste kilometers ook nog enkele beklimmingen voorgeschoteld.

Op het terrein van Buro Pinkpop fietsen de deelnemers nog een aantal rondjes en hopen daar veel supporters te mogen verwelkomen.

De route met vermoedelijke doorkomsttijden: 11.00 Lierop-Bruiseldonk (Start)-Kromvenweg-Groenstraat-De Wertstraat-Hogeweg-Van Dongenstraat-Somerenseweg-Schuttersstraat-Bruiseldonk-Kromvenweg-Somerenseweg-Lieropsedijk-Someren-11.15-Vaarselstraat-Speelheuvelstraat-Kanaalstraat-Witvrouwenbergweg-Burgemeester Roelslaan-Hooghoefweg-Kerkendijk-Someren-Heide-11.30-Ploegstraat-Hollandseweg-Someren-Eind-Nieuwendijk-Sluisstraat-Teunis Spekbaan-Asten-Heusden-Gezandebaan-Ospelerweg.