Zakelijke zege NWC op RKVVO

NWC (Asten) heeft op het eigen sportpark 't Root een 3-0 overwinning geboekt op RKVVO.

De Astenaren hadden het zeker niet gemakkelijk tegen de Veldhovense formatie, maar op zakelijke wijze werd het duel tegen de middenmoter gewonnen. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Arne van Geffen, die een gescheurde kruisband opliep.

NWC-trainer Henry van Alebeek liet Itay Blaycher, Juul Verbugt en Luuk Castelijns terugkeren in het basisteam Dit ging ten koste van Martijn Ghielen, Ralf van Oosterhout en Sjef Fransen.

De allereerste kans van de wedstrijd was direct raak. Gianni Steijlen kwam één op één te staan met RKVVO-doelman Robbert Koek en rondde af: 1-0. NWC speelde een goede beginfase en het positiespel zag er keurig uit. Naarmate de tweede helft vorderde kwam RKVVO beter in de wedstrijd, met enkele kansen tot gevolg. Luuk Soetens en Wesley van Reijen hadden het vizier echter niet op scherp staan. Op slag van rust kwam NWC-middenvelder Juul Verbugt een teenlengte tekort om een voorzet van aanvoerder Martijn Mulder binnen te werken.

Na rust had NWC het opnieuw niet gemakkelijk. Grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van Arne van Geffen, die op ongelukkige wijze een gescheurde kruisband opliep. Daardoor is de middenvelder lange tijd uit de roulatie. RKVVO voetbalde zeker niet onaardig, maar kon geen dotten van kansen creëren. NWC-goalie Gijs Brüsewitz voorkwam tweemaal een tegentreffer, waaronder bij een inzet van invaller Bas van Doormalen.

De thuisploeg loerde op de tegenaanval en hoopte via de snelheid voorin het duel te beslissen. Dat lukte in de 83e minuut, toen een Veldhovense verdediger mistastte en Jeroen van Deursen scoorde nadat hij prima de RKVVO-sluitpost had gepasseerd: 2-0. In de laatste minuut mocht hij ook nog zijn tweede maken, toen arbiter Hermus de bal op de stip legde. Van Deursen werd neergelegd door Pieter Jansbeken en benutte zelf de buitenkans: 3-0. Daarmee won NWC zakelijk van de gasten uit Veldhoven, waardoor de oranjehemden samen met Marvilde en EFC de koppositie delen. Op doelsaldo is Marvilde de lijstaanvoerder.

Volgende week speelt NWC de bekerwedstrijd tegen HEBES in Beegden, een week later wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Rood-Wit Veldhoven.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Juul Verbugt (46' Timo Janssen), Arne van Geffen (55' Ralf van Oosterhout), Itay Blaycher, Martijn Mulder, Jeroen van Deursen en Gianni Steijlen (85' Leon van den Bosch).