Tejaterwerkgroep 2000 speelt 'Paul'

Tejaterwerkgroep 2000 uit Asten speelt op zondag 22 september het toneelstuk 'Paul', een muzikale jubileumvoorstelling met muziek van The Beatles.

Tekst en regie: Gerbrand Diebels.

De uitvoering begint om 14.30 uur in gemeenschapshuis De Klepel in Asten.

Entree € 10.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV Asten

Over de voorstelling:

Ter ere van het vijftigjarig jubileum van Tejaterwerkgroep 2000, pakt de Astense toneelvereniging groots uit. Het jubileumjaar wordt gevierd met een originele muzikale voorstelling, ondersteund door zes koorleden die meerdere nummers van The Beatles ten gehore brengen.

De multimediale voorstelling vertelt het verhaal over de complottheorie rondom de vermeende dood van Paul McCartney. Een broodjeaapverhaal, of realiteit?

Tejaterwerkgroep 2000 duikt in het Asten van 1969, waarbij het grootste muzikale mysterie aller tijden ontmaskerd wordt. Dit allemaal in de Muziekfontein: de muziekwinkel van Joop en Tonny Smeelen-Hagelaar.

PAUL: het verhaal

U kent misschien wel het broodjeaapverhaal over de vermeende dood van Paul McCartney. “Fake news” avant la lettre. Een regelrechte hoax uit 1969, die fans en journalisten over de hele wereld tot wanhoop dreef.

Paul McCartney zou eind 1966 bij een verkeersongeluk zijn omgekomen. Om zijn dood te verzwijgen werd hij al drie jaar lang vervangen door een look-a-like. De drie overgebleven Beatles verstopten talloze aanwijzingen over de dood van Paul in hun muziek en LP-hoezen.

Wat veel mensen niet weten, is dat dit gerucht destijds is ontstaan in Asten. In De Muziekfontein, om precies te zijn: de muziekwinkel van Joop en Tonny Smeelen-Hagelaar.

Maar wat had dat gerucht te maken met die andere geheimzinnige gebeurtenis in het dorp? Er was toch een jonge vrouw met hoge snelheid door het rode licht gereden en verongelukt?

Tejaterwerkgroep 2000 neemt u mee naar het oprichtingsjaar 1969 en viert met de muzikale voorstelling PAUL hun vijftigjarige jubileum.