Agrarische Dagen Someren en oogstdankviering; een prima combinatie

De tweede dag van de Agrarische Dagen Someren in Someren-Heide begon met de oogstdankviering, georganiseerd door de ZLTO-afdeling Asten-Heusden-Ommel.

Onder leiding van Wim van Bussel van de Belevingskerk in Heusden werd het een eigentijdse viering met diverse sprekers, ieder met een persoonlijk verhaal. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het Heusdense koor In Between.

Het thema van deze dertiende editie was 'Van het land naar de klant'. Daarvoor was het ‘Boer Meets Burgerplein’ ingericht.

Er waren diverse demonstraties, clinics, workshops en lezingen op het podium van het ‘Boer Meets Burgerplein’. Zo gaf boerin Agnes van het tv-programma 'Boer Zoekt Vrouw' een alledaagse inkijk in het boerenleven. Rachida en Naijma Kharbouch van de Healthy Sisters verzorgden een kookworkshop.

's Middags werd de winnaar van de ADS Innovatieprijs bekend gemaakt. Die prijs ging naar Precisiebemester Brabantia van Maatschap Kuipers-Bax. Deze bemester kan in één werkgang zeer precies mest toedienen in de aardappelteelt. Spuiloog uit luchtwassers is hierdoor geen restafval meer, maar kan goed toegepast worden als meststof binnen de akkerbouw.