SIRIS.nl

Someren start voetbalcompetitie tegen Braakhuizen

Op zondag 22 september begint de nieuwe voetbalcompetitie voor Someren met een thuiswedstrijd tegen Braakhuizen.

SV Someren had een redelijke voorbereiding in de districtsbeker. Met wat fortuin werd eersteklasser Venray op een 2-2 puntendeling gehouden. De uitwedstrijd tegen tweedeklasser Heer uit Maastricht ging met 2-1 verloren, maar de laatste match tegen Volkel leverde een klinkende 5-1 overwinning op en daardoor mag Someren met Venray verder bekeren.

De start van Braakhuizen was minder goed: de wedstrijden tegen Geldrop (4-1), Schaesberg (1-5) en Rhode (5-2) gingen alle drie verloren en dus is het bekeravontuur van de roodzwarten al vroeg ten einde.

Een extra motivatie voor Jeroen van der Schoot (al zes seizoenen trainer van Braakhuizen) en zijn team om de competitie sterk te beginnen.

Someren en Braakhuizen gaven elkaar weinig toe in het vorige seizoen. Someren moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats in de tweede klasse F en de Geldroppenaren eindigden een plaatsje lager. Voor Braakhuizen was dat het beste resultaat in de clubgeschiedenis, voor de blauwwitten het slechtste resultaat sinds 1990. Omdat ook nog drie Somerense spelers afscheid namen, zullen de verwachtingen dit seizoen niet al te hoog gespannen zijn. Hoger eindigen dan vorig seizoen (bij voorkeur in het linkerrijtje) stemt wellicht al tot tevredenheid.

De laatste onderlinge confrontatie eindigde vorig seizoen in 3-2 voor Braakhuizen. 

Om 14.30 uur zal scheidsrechter Jochem Masman het eerste fluitsignaal op De Potacker laten klinken.