Tejaterwerkgroep 2000 speelt 'Paul'

Tejaterwerkgroep 2000 uit Asten speelde op zaterdag 21 en zondag 22 september het toneelstuk 'Paul'.

Tejaterwerkgroep 2000 uit Asten speelde op zaterdag 21 en zondag 22 september het toneelstuk 'Paul'.'Paul', met tekst en regie van Gerbrand Diebels, is een muzikale jubileumvoorstelling met muziek van The Beatles.

Het publiek reageerde razend enthousiast op de voorstelling.

PAUL: het verhaal

U kent misschien wel het broodjeaapverhaal over de vermeende dood van Paul McCartney. “Fake news” avant la lettre. Een regelrechte hoax uit 1969, die fans en journalisten over de hele wereld tot wanhoop dreef.

Paul McCartney zou eind 1966 bij een verkeersongeluk zijn omgekomen. Om zijn dood te verzwijgen werd hij al drie jaar lang vervangen door een look-a-like. De drie overgebleven Beatles verstopten talloze aanwijzingen over de dood van Paul in hun muziek en LP-hoezen.

Wat veel mensen niet weten, is dat dit gerucht destijds is ontstaan in Asten. In De Muziekfontein, om precies te zijn: de muziekwinkel van Joop en Tonny Smeelen-Hagelaar.

Maar wat had dat gerucht te maken met die andere geheimzinnige gebeurtenis in het dorp? Er was toch een jonge vrouw met hoge snelheid door het rode licht gereden en verongelukt?

Tejaterwerkgroep 2000 nam het publiek mee naar het oprichtingsjaar 1969 en vierde met de muzikale voorstelling PAUL hun vijftigjarige jubileum.