SIRIS.nl

Nieuwe wagens papieractie Jong Nederland Asten

Vijfendertig Jaar geleden begonnen enkele vrijwilligers in Asten met het inzamelen van oud papier voor Jong Nederland Asten.

Inmiddels is dat uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf dat nog steeds door vrijwilligers in stand wordt gehouden. Het wagenpark is uitgebreid en vernieuwd. Carrosseriebedrijf Van Rijssel in Asten maakte vijf nieuwe aanhangwagens voor Jong Nederland Asten, terwijl er een tweedehands vuilniswagen werd aangeschaft voor de containers met oud papier bij bedrijven.

Naast het oud papier kan er met de vuilniswagen nu ook plastic bij bedrijven worden opgehaald.

De opbrengst van het oud papier komt geheel ten goede aan Muziekvereniging Jong Nederland Asten. Leden krijgen een forse korting op de contributie wanneer ze helpen bij het inzamelen van het oud papier. Daarbij komt elk lid één zaterdag per kwartaal aan de beurt.

De rest van de week zijn er vrijwilligers die het oud papier in de loods verwerken. Bij de papierloods staan containers, waar iedereen alle dagen oud papier kan brengen.

Inmiddels heeft Jong Nederland Asten op steeds meer plaatsen grote rolcontainers geplaatst voor het papier, karton en plastic bij bedrijven.

Om de containers efficiënt te verwerken is het wagenpark sinds korte tijd uitgebreid met een vuilniswagen.