Koepelkerkconcert in Lierop met Lieropse inbreng

Op vrijdag 25 oktober om 20.00 uur vindt het Koepelkerkconcert plaats in de Koepelkerk in Lierop.

Dit concert wordt deze keer ingevuld door een bijna volledige Lieropse cast.

Mannenkoor A Capella, het trombone-ensemble van fanfare St. Willibrordus, trompettist René Maas en zangeres Marly Minten komen allemaal van de ‘kaauwe’ grond.

Mannenkoor A Capella, onder leiding van dirigente Marion van Eijk, zingt klassieke werken, o.a. van Giesen, Bruckner en Sibelius, maar ook eigentijds populair repertoire van bijvoorbeeld Leonard Cohen en Simon & Garfunkel.

Het koor wordt op orgel en piano begeleid door Rob Dommisse, die bovendien op orgel een toccata van Théodore Dubois vertolkt en als duo samen met Lyan Dommisse op cello enkele werken uitvoert: Mendelssohn (Lied ohne worte nr. 30), Schubert (Moment musical op. 94), Schumann (eerste deel uit Fantasie Stücke op. 73) en Joachim Raff (Cavatine).

Koor met orgel worden in de hymne uit Finlandia van Jean Sibelius ondersteund door het trombone-ensemble van fanfare Willibrordus. René Maas verfraait op bugel en trompet een tweetal koorvertolkingen. Een bijzonder onderdeel van het concert is de uitvoering door Marly Minten van het Ave Maria in de versie van Beyoncé, geïnspireerd op Franz Schubert. Ze wordt daarbij op piano begeleid door Rob Domisse.

Het thema van deze avond is 'verbondenheid'.

Als er één koor verbonden is met de Koepelkerk en de Lieropse gemeenschap dan is het mannenkoor A Capella wel.

In een overweging gaat pastoor Pieter Scheepers van de Franciscusparochie Asten-Someren nader in op het thema van het concert. De vaste organiste Jannie van Leeuwen-Soethout begeleidt de samenzang.

Zoals gebruikelijk is het concert gratis toegankelijk, met de mogelijkheid om bij het verlaten van de kerk een bijdrage te doneren.