Dirigentenwissel bij Puur Sangh

Bij Astens gemengd koor Puur Sangh heeft een dirigentenwissel plaatsgevonden.

Ad Vergouwen werd medio 2015 aangesteld als dirigent van Puur Sangh en volgde in deze functie Ad Broeksteeg op.

Ad Vergouwen heeft onlangs aangegeven dat hij zijn functie per direct wilde neerleggen omdat persoonlijke omstandigheden dit voor hem noodzakelijk maakten.

Ad heeft de afgelopen vier jaren veel betekend voor Puur Sangh. Onder zijn directie heeft Puur Sangh mooie concerten kunnen geven met werken van onder andere César Franck, Joseph Rheinberger en Franz Liszt. Hoogtepunten waren de Argentijnse Misa a Buenos Aires van Martin Palmeri, uitgevoerd in 2016 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Puur Sangh en het project ‘Vocaal op de pedaal’. Het laatste grote werk waaraan Ad leiding gaf, was het uitdagende Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach, dat mede dankzij de deskundige voorbereiding door Ad een groot succes werd.

Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan diverse workshops ten behoeve van een verdere kwaliteitsverbetering van Puur Sangh.

Doordat het koor momenteel zonder vaste dirigent is, heeft het bestuur moeten besluiten het kerstconcert van 22 december met pijn in het hart af te blazen en op zoek te gaan naar een opvolger voor Ad.

Het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, dat in het kader van de 75e Nationale Herdenking op 4 mei 2020 in Asten gepland staat, kan gelukkig doorgaan, omdat het bestuur van Puur Sangh Ton Slegers uit Geldrop bereid heeft gevonden als interim-dirigent voor dit project op te treden.

Projectleden zijn welkom, sopranen en alten, maar vooral tenoren en bassen. Ton dirigeerde de afgelopen veertig jaar diverse grote en kleine koren, waaronder mannenkoor Lambardi, alsmede verschillende (symfonie)orkesten. Hij heeft ruime ervaring met het Requiem van Mozart en legt de nadruk op de homogeniteit van de koorklank en de voelbaarheid van de emotie in de muziek.