SIRIS.nl

Europese titel kickboksen voor Twan Aarts

Twan Aarts uit Someren had zich geen mooier afscheid kunnen wensen.

De 37-jarige kickbokser sloot op zaterdag 12 oktober in het Duitse Goch zijn carrière van zestien jaar kickboksen af met het behalen van de Europese titel.

Twan beëindigt nu zijn carrière als prof-kickbokser, maar blijft kickbokstrainingen geven bij Het Leefstijlhuis in Someren.

Hij is daarnaast sportmasseur.

Twan wilde nog één keer knallen voordat hij zou stoppen. “Ik wilde nog één keer laten zien wat ik kan. Nog één keer die spanning voor een wedstrijd voelen en de voorbereiding ernaar toe beleven. Nu is het mooi geweest.”

Na een zware strijd van vijf rondes luidde het oordeel van de jury; partij onbeslist. Er werd een extra ronde in het leven geroepen die de uiteindelijke winnaar moest uitwijzen. Aarts deed in de beslissende ronde in de ogen van de jury meer dan zijn opponent Ridvan Guden en kreeg de zege na een 18 minuten durende strijd unaniem toegekend.

Coach Marco van den Broek kijkt vol enthousiasme terug op de samenwerking met zijn pupil. “Twan bedankt voor alles; alle reizen, de spanning, de winst en verlies partijen met als kroon op je werk, de overwinning in Goch.”­

De foto's zijn Patrik Janssen (PeeJee Media).