Ard Verheijen en Toine van den Dungen vijvervirtuozen

Op zondag 20 oktober werd de achtste en laatste wedstrijd van de vijvervirtuooscompetitie gevist.

Verdeeld over twee categorieën - vaste hengel en vrije hengel - maakten 35 deelnemers uit wie zich een jaar lang vijvervirtuoos mag noemen. Van de acht wedstrijden tellen de zes beste resultaten. Mocht het gelijk eindigen, dan telt het totaalgewicht.

Bij de vaste hengel was de strijd al beslist. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Toine van den Dungen de competitie ging winnen. Om er geen misverstand over te laten bestaan wie dit jaar de beste was wist Toine deze laatste wedstrijd ook winnend af te sluiten met ruim 12 kg vis. “Het eerste uur wist ik alleen wat voorntjes te vangen. Vervolgens verspeelde ik een brasem maar gelukkig begon het daarna te lopen” zegt Toine over zijn wedstrijd. “Ik heb dit seizoen een constante reeks gevist met redelijk wat vis. Kortom, een mooi seizoen” vervolgt Toine.

In de totaalstand werd Erwin Mennen tweede en Hans Bernards derde.

Bij de vrije hengel waren de nummer 1 en 2 al bekend, alleen de volgorde nog niet. De strijd ging tussen Ard Verheijen en zijn neef Stefan Verheijen.

Uiteindelijk was het Hans Salimans, die deze laatste wedstrijd wist te winnen. Tweede werd Stefan Verheijen, maar dat was niet genoeg voor de totaaloverwinning.

Ard Verheijen mag zich een jaar lang vijvervirtuoos noemen.