SV Someren ontvangt koploper Mierlo-Hout

SV Someren speelde op zondag 20 oktober een onfortuinlijke tweede helft tegen Valkenswaard.

De thuisclub ging de rust in met een 2-1 voorsprong dankzij twee treffers van Maico Meulen. Na de pauze werd het al snel 3-1 via Koen de Louw. Daarna gaf de formatie van Dominik Vergoossen de zeker lijkende voorsprong uit handen.

De Bosuilen kwamen terug tot 3-3 en in de slotfase werd het ook nog 3-4 nadat Niels Schweren aan de noodrem trok. Someren moest verder met tien man en Isbouts benutte de strafschop, zodat de overwinning op de valreep naar Valkenswaard ging.

Op zondag 27 oktober ontvangt SV Someren buurman Mierlo-Hout, dat vorig seizoen een zwakke eerste seizoenshelft kende en sterk eindigde. Bij Someren was het omgekeerde het geval. Dit seizoen hebben de blauwwitten uit ’t Hout de juiste vorm al vroeg te pakken. Het team van trainer Raymond Koenraad leed slechts één nipte nederlaag tegen EFC en boekte vier degelijke overwinningen. Daardoor delen de Beemdbewoners de koppositie samen met RKVVO. Mierlo-Hout speelde nooit hoger dan de tweede klasse, maar daar kan zomaar verandering in komen, want de huidige koploper lijkt samen met EFC en RKVVO de te kloppen ploeg te worden dit seizoen.

De blauwwitten uit Someren krijgen het zondag extra zwaar vanwege blessures en de schorsing van laatste man Niels Schweren. Defensief heeft Someren de zaken meestal wel onder controle, maar dat wordt er met het ontbreken van diverse spelers niet eenvoudiger op. Gelukkig tekenden de aanvallers zondag voor drie gave treffers. Wellicht is een verrassing mogelijk als het hele team er volledig voor gaat en als de Someren-supporters vol enthousiasme achter hun ploeg gaan staan.

De wedstrijd Someren-Mierlo-Hout begint zondag om 14.30 uur en Roy Schuurmans uit Rosmalen is de arbiter van dienst.