Muziekovereenkomst OBS Het Toverkruid en Muziekvereniging Sancta Maria

Op dinsdag 12 november is de muziekovereenkomst ondertekend tussen OBS Het Toverkruid en muziekvereniging Sancta Maria uit Ommel.

Hiermee is de start gemaakt van hele mooie muzikale samenwerking. Een samenwerking die een impuls zal geven aan het muziekonderwijs op OBS Het Toverkruid.

Iedereen heeft een heleboel talenten. Vandaar dat ieder kind dan ook een ster is op OBS Het Toverkruid, ieder op zijn eigen manier. Nu ze krijgen de kans om de muzikale vaardigheden in samenwerking met echte muzikanten verder te ontdekken.

Muziekvereniging Sancta Maria wil graag een duurzame investering doen in het muziekonderwijs op de school. De vorige dirigent Theo Lokin, die helaas te vroeg is overleden, heeft een nalatenschap achtergelaten met de boodschap dat het zijn voorkeur heeft dit geld te investeren in goed muziekonderwijs voor kinderen.

De muziekvereniging wil dit geld graag inzetten voor muziekonderwijs op Het Toverkruid. Ze zullen wekelijks muzieklessen verzorgen waardoor alle leerlingen met plezier zullen zingen, maar ook zullen ze luisteren naar muziek en muziek leren spelen. En wie weet zullen ze ook in de vrije tijd aan de slag willen gaan met muziek.

Zowel de school als ook de vereniging hebben hier baat bij. De school omdat ze dan ook bij vieringen en/of feestdagen deze kinderen kunnen laten optreden, de muziekvereniging omdat er dan wellicht weer meer kinderen interesse krijgen om muziek te spelen.

Naast de wekelijkse muzieklessen zal de muziekvereniging ook een verschillende workshops gaan verzorgen in de school. OBS Het Toverkruid en Muziekvereniging Sancta Maria hebben deze samenwerking bezegeld in een intentieverklaring voor drie jaar.