Nieuw in Bibliotheek Someren: cursus Digisterker

Nieuw in Bibliotheek Someren: cursus Digisterker

Nederland digitaliseert.

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Mensen, die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek.

De Bibliotheek Helmond-Peel biedt nu ook in Someren de gratis cursus Digisterker, om te leren omgaan met de digitale overheid.

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start in Someren op maandag 9 december in Bibliotheek Someren, Molenstraat 12. Het zijn drie lessen van twee uur, steeds van 13.00 tot 15.00 uur. Les 2 is op 16 december, les 3 op 6 januari 2020.

Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen gratis deelnemen.

Docent Sonja Trapman: “Na afloop van de cursus geven deelnemers vaak aan dat ze zich nu een stuk zekerder voelen bij het gebruiken van de DigiD. Ze hebben geleerd waar je op moet letten om veilig je DigiD te gebruiken en dat geeft zelfvertrouwen. Dat gevoel willen wij graag meer mensen geven.”

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digisterker

Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor € 10 kunt aanschaffen: dit is ook een prima naslagwerk voor thuis.

In 2020 wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd. Dus als deze data nu niet uitkomen, meldt u dan toch gerust bij de Bibliotheek.