Verdiende uitzege NWC op Oirschot Vooruit

NWC uit Asten is de tweede periode winnend gestart.

Dankzij een terechte overwinning op bezoek bij een matig Oirschot Vooruit (1-3) mag het sterke Astense collectief zich nu de nummer zeven noemen in de tweede klasse F.

Waar NWC eerder dit seizoen wel eens vergat om de verdiende drie punten naar zich toe te trekken, lukte dat vanmiddag op sportpark Jumbo Moorland wél. De oranjehemden startten dan ook uitstekend in Oirschot, want binnen het kwartier lag de 0-1 al in het netje. Sam Ockers, die de geschorste Jeroen van Deursen verving op de rechterflank, gaf zijn aanvalspartner Chesron Geuns met een teruggetrokken balletje de uitgelezen mogelijkheid om binnen te schieten. Dat deed de spits met een uithaal in de verre hoek: 0-1. Qua spelbeeld ging het op en neer in de eerste helft, maar hoogstaand was het zeker niet.

Vier minuten voor rust leek Oirschot Vooruit de stand weer gelijk te trekken, maar de goal werd al in een eerder stadium geannuleerd wegens buitenspel. In blessuretijd ging NWC via de counter op jacht naar de 0-2 toen Niels van Horne afstormde op het groen-witte doel, maar hij raakte de bal vervolgens volledig verkeerd waardoor de kans was verkeken.

In het tweede bedrijf was NWC beter aan de bal en hadden de gasten het initiatief in de wedstrijd. De Astenaren versnelden het spel en drukten Oirschot Vooruit verder achterover. Het leverde in minuut 56 verdubbeling van de voorsprong op dankzij linksback Sander van den Eijnde. In eerste instantie raakte Van Horne met een rollertje de paal, in de rebound reageerde Van den Eijnde alert: 0-2. De Oirschotse formatie leek zich neergelegd te hebben bij de aanstaande verliespartij en kwam goed weg toen de onfortuinlijke Van Horne een teenlengte tekort kwam om een doelpunt op zijn naam te zetten. De bal werd bij de tweede paal ternauwernood tot corner verwerkt nadat de jonge Oirschot Vooruit-sluitpost Niels Stockman een poging van Tijs van Tilburg had weggebokst.

NWC hoefde weinig te vrezen van de thuisploeg, die nauwelijks gevaar kon stichten voor het Astense doel. Nadat Geuns met een fraaie knal Stockman redding zag brengen, zorgde Oirschot Vooruit echter weer voor de aansluitingstreffer. Aanvaller Fons Meeuwis ontsnapte aan buitenspel en verschalkte doelman Gijs Brüsewitz op klinische wijze: 1-2. Leidsman Renders weigerde gehoor te geven aan het buitenspelsignaal van NWC-grensrechter Mitchell Janssen. De bezoekers maakten het dus toch nog onnodig spannend en kwamen met de schrik vrij toen Daan Hagemeier in de slotfase erg slecht omsprong met een enorme mogelijkheid op zelfs de 2-2. Hij raakte de bal helemaal verkeerd en schoot vrij voor het doel mijlenver naast.

De opluchting bij de meegereisde NWC-supporters was groot toen Renders in blessuretijd een strafschop toekende aan de equipe van Roel Nabuurs, nadat Stockman Van Horne schepte. Van den Eijnde zorgde beheerst voor de 1-3 en gauw daarna gaf de jonge scheidsrechter uit Best het eindsignaal.

NWC, dat tot de laatste minuut hard bleef werken en echt als collectief opereerde, kreeg daarmee eindelijk weer eens een beloning in de vorm van drie punten.

Zondag 1 december ontvangen de oranjehemden nummer twaalf Hilvaria op sportpark ’t Root; opnieuw een mooie gelegenheid om weer wat verder te stijgen in het klassement.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Niels van Horne, Mark Bosch, Sam Ockers (65’ Teun van Erp), Chesron Geuns (90’ Krijn van Bussel) en Tijs van Tilburg (73’ Aziz Sabbar).