SV Someren kruist de degens met RKVVO

Op zondag 24 november deelde Someren de punten met De Valk.

Op sportpark De Potacker werd het 2-2. Tot tweemaal toe kwam De Valk tegen de verhouding in op voorsprong, maar beide keren wist Someren de achterstand ongedaan te maken. Doelman Maarten Werts (penalty) en Thijs Martens scoorden voor de thuisclub.

Op zondag 1 december is RKVVO uit Veldhoven de tegenstander. De huidige nummer twee van de tweede klasse F speelde haar laatste wedstrijd - net als Someren - met 2-2 gelijk. Na enkele matige wedstrijden voetbalden de geelblauwen een puike partij tegen Mierlo-Hout en dus blijven de ogen in Oerle gericht op de kop van de ranglijst. De eerste zeven wedstrijden was RKVVO steeds de trotse koploper, maar inmiddels is Sparta’25 de ploeg van coach Matthijn Hoogduyn voorbijgestreefd. Ook EFC, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, is er op gebrand om de tweede plek van de Veldhovenaren over te nemen.
Vorig seizoen pakte RKVVO de tweede periodetitel, maar in de eindstand eindigden de Oerlenaren slechts als zevende (een plekje boven Someren).

Someren, de huidige nummer vijf van de ranglijst, won dit seizoen vier wedstrijden tegen de onderste teams van de ranglijst. Tegen de nummers 1 en 4 werd er gelijkgespeeld, dus ook RKVVO hoeft geen onmogelijke opgave te zijn. Saillant detail: op sportpark De Heikant lieten de Somerenaren in de afgelopen seizoenen geen punt liggen.

Someren leunt al jaren op een sterke defensie, maar in aanvallend opzicht hebben de blauwwitten ook stappen gemaakt. In de laatste vijf wedstrijden werd er dertien keer gescoord. Het verschil op de ranglijst met RKVVO is slechts vier punten, dus bij winst behoudt Someren de aansluiting met de top van de ranglijst.

De wedstrijd op sportpark De Heikant in Veldhoven begint zondag om 14.30 uur.

Scheidsrechter is de heer Van Pelt uit Hilvarenbeek.

Uitslagen eerdere ontmoetingen:

2015-2016: Someren - RKVVO 0-1
2015-2016: RKVVO - Someren 1-2
2017-2018: RKVVO - Someren 0-4
2017-2018: Someren - RKVVO 2-2
2018-2019: RKVVO - Someren 1-3
2018-2019: Someren - RKVVO 1-2