Samen dementievriendelijk in Alzheimer Café Peelland

Het Alzheimer Café Peelland houdt op dinsdag 3 december een bijeenkomst met als thema 'Samen Dementievriendelijk'.

De avond gaat over het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger. Ivonne Berkers en Petra Raijmakers nemen bezoekers mee in een luchtige en informatieve bijeenkomst.

Veel mantelzorgers en vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie herkennen de volgende zin: “Laat maar weten, als ik iets voor je kan betekenen”. Vaak blijft het daarbij.

De mantelzorger vindt het lastig om een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe.

Het Alzheimer Café Peelland houdt daarom deze avond over hoe je jouw omgeving betrekt bij de mantelzorg. In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Mantelzorgers worden gevraagd om iemand mee te vragen en samen deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in centrum De Beiaard aan de Pastoor de Kleijnhof in Asten.

Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.

Het Alzheimer Café Peelland maakt onderdeel uit van een groep Alzheimer Cafés in de regio. Meer informatie over alle Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant is te vinden op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.