NWC schudt Hilvaria na rust van zich af

Dankzij een sterke fase na rust heeft NWC uit Asten drie punten overgehouden aan het thuisduel met Hilvaria.

Treffers van Tijs van Tilburg en Aziz Sabbar bleken voldoende om de zeker niet onaardig spelende bezoekers opzij te zetten: 2-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor NWC. Een fraaie knal van Chesron Geuns werd onschadelijk gemaakt door Hilvaria-doelman Sjors van Laarhoven. Gaandeweg werd Hilvaria zelf ook gevaarlijk en de beste kansen waren dan ook voor de groenwitten. NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz moest zich strekken om een vrije trap van Tom van Beers te pareren, en even later tikte captain Joerie van Rijswijk een voorzet vanaf de linkerkant naast het doel. Na een klein half uur spelen was het Geuns die in de buurt was van de openingstreffer, maar Van Laarhoven greep in. In de rebound raakte Sander van den Eijnde vervolgens het zijnet, maar dat deed hij in buitenspelpositie.

In de laatste fase voor rust kwam NWC tweemaal goed weg. Een afvallende bal kwam recht voor de voeten van Nick van de Wal, die zijn inzet overtuigend gekeerd zag worden door Brüsewitz. Even daarna caramboleerde een scherp aangesneden vrije trap van Van Beers uiteindelijk naast het doel. NWC speelde in de eerste helft ondermaats; voetballend was het pover en het aanvalsspel fantasieloos. Met de 0-0-ruststand kon NWC dan ook wel leven, terwijl Hilvaria de betere mogelijkheden creëerde en ook wat meer voetballend vermogen tentoonspreidde.

In de tweede helft startte NWC opnieuw niet sterk, maar kwam het wel op voorsprong. Jeroen van Deursen sprintte zijn directe tegenstander voorbij, legde de bal keurig terug en Tijs van Tilburg vond de verre hoek: 1-0. Een doelpunt dat op het juiste moment viel, want NWC hielp hiermee zichzelf in de wedstrijd. Dankzij de voorsprong nam het vertrouwen in eigen kunnen toe en voetbalde NWC wat avontuurlijker dan in het eerste bedrijf. Na wat kunst- en vliegwerk nam Geuns gauw daarna het Hilvaria-doel onder vuur, maar Van Laarhoven dook op tijd naar de korte hoek om de bal weg te boksen.

Het mooiste moment volgde in minuut 67. JO19-1-junior Aziz Sabbar stond slechts één minuut in het veld toen hij de score verdubbelde namens de oranjehemden, wat zijn eerste goal in het vaandelteam van NWC betekende. De technisch vaardige middenvelder dook op voor de Hilvaria-goalie en via het dak van het doel zette hij de 2-0 op zijn naam, met een spontane vreugde-uitbarsting tot gevolg. NWC had Hilvaria op de knieën en brak in de slotfase diverse malen gevaarlijk uit, maar onder meer Van Deursen kwam niet meer tot een treffer. NWC moest wel nog oppassen voor een slotoffensief van de bezoekers uit Hilvarenbeek, maar mede dankzij een prima wedstrijdmentaliteit bleef het elftal van trainer Roel Nabuurs overeind en kwam de zege niet meer in gevaar. Het bleef bij 2-0 en dus blijft NWC de subtop in klasse 2F in het zicht houden.

Zondag 8 december om 14.00 uur is nummer vier RKVVO in Oerle de tegenstander.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Niels van Horne (88’ Damon Claessens), Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Chesron Geuns (76’ Sam Ockers) en Tijs van Tilburg (66’ Aziz Sabbar).