Afvalapp en afvalkalender 2020 in Asten

De gemeente Asten verspreidt de afvalkalender 2020 niet huis aan huis.

De kalender vindt u in het Peelbelang van 19 december als bewaarexemplaar. Deze kunt uitknippen en bewaren.

Verdere kunt u de informatie raadplegen via de digitale afvalbalie of de app.

Via de app ‘Afvalkalender Blink’ hebt u altijd de actuele kalender bij de hand.

U krijgt - door het invoeren van uw postcode - eenvoudig en snel te zien wanneer welke afvalstroom bij u wordt ingezameld. Daarnaast kunt u meldingen inschakelen zodat u tijdig verneemt wanneer u welk afval buiten kunt zetten (oud papier, restafval groenafval en PMD). De app downloadt u voor Android (via Google Play Store) en Apple (via de App Store).

Informatie over afval is tevens snel en eenvoudig te vinden op www.mijnblink.nl.

Vul uw postcode en huisnummer in en regel al uw zaken over afval direct via de online afvalbalie. Bijvoorbeeld: Het aanvragen, omruilen en vervangen van containers. Het raadplegen van de openingstijden van de milieussraat. Het aanvragen van een milieupas. Een afspraak maken voor het laten ledigen van uw gft-container (alleen voor inwoners van het buitengebied). Het melden van problemen en/of klachten. En informatie over afval scheiden.

Goed om te weten is dat het legen van de groene container ook in 2020 gratis is. Daarnaast ondersteunt u de Astense verenigingen met het aanbieden van oud papier en oud ijzer. De verdeling van de verschillende gebieden zoals aangegeven op de kalender vindt u op de pagina over afvalinzameling.