Cable Planet wint finale ‘Day for Change’ op Varendonck College

Een winstgevend én duurzaam bedrijf opzetten met een lening van maximaal € 20 in slechts zeven weken tijd.

Begin dit schooljaar startten leerlingen van 3 HAVO/VWO van het Varendonck College deze ondernemende uitdaging in het kader van het project Day For Change van de Rabobank.

Op 30 oktober en 5 november presenteerden zij hun ideeën in Museum Klok & Peel in Asten en op donderdag 19 december werden op het Varendonck College de winnende teams evenals het bedrag en bestedingsdoel bekend gemaakt tijdens de finaledag.

Bij de pitches van 23 ondernemingsplannen van leerlingen van drie klassen 3 HAVO/VWO van het Varendonck College in Asten, viel, behalve goede plannen, vooral het enthousiasme op.

Eén groepje stak hier bovenuit: Cable Planet, ‘your recycled cable company’. Zij werden uitgeroepen tot winnaar

De vier jongemannen van Cable Planet, Sammie, Eef, Mink en Stan, hadden bedacht dat vrijwel iedereen op aarde kabeltjes nodig heeft voor bijvoorbeeld telefoon en tablet. En dat deze kabeltjes steeds stuk gaan, worden weggegooid en vervangen door nieuwe. Zo komen duizenden meters meestal op zichzelf nog bruikbaar kabel terecht bij het plaatselijke R&L Recycling om te worden verwerkt. Dat moet anders kunnen, bedachten ze. Ze vroegen R&L of zij kabel (vrijwel gratis) mochten overnemen, zodat ze er, met nieuwe of gebruikte stekkertjes, weer werkende kabeltjes van konden maken. Dat juichte R&L toe. Ook zorgden ze voor een efficiënt verkooppunt van de refurbished kabeltjes: het plaatselijke postkantoor.

Voor de prijs laat je ze niet hangen: € 2,50.