Natuur- en cultuurhistorische wandeling naar het hart van de Peel

Wie meer wil weten over het verleden van De Groote Peel kan op zondag 19 januari op pad met een Peelgids van Staatsbosbeheer voor een ‘Wandeling naar het hart van de Peel’.

De excursie is ongeveer 9 kilometer en start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen.

Voor veel bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel is het gebied rondom de grote waterplas Het Elfde favoriet. Het hart van dit hoogveengebied is dan ook erg mooi en gevarieerd met veel open landschap, waterplassen afgewisseld met stukjes heide en bos. Dit landschap vertelt ook veel over het verleden van de Peel. Zo kan je cultuurhistorische elementen uit de periode van de grootschalige turfwinning ontdekken. De veenputten, vaartjes en natuurlijk de waterplassen zijn de stille getuigen van de plekken waar tot halverwege de vorige eeuw turf gestoken is. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, vertelt erover en beantwoordt uw vragen. Een aanrader voor iedereen die graag een stevige wandeling maakt en nieuwsgierig is naar de Peel en zijn historie.

Deze excursie start op zondag 19 januari om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De route is 9 kilometer lang en duurt 2,5 – 3 uur. Deelname kost € 6. Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/wandelinghartgrootepeel.

Op zondag 19 januari geen tijd? Er is ook een ‘wandeling naar het hart van de Peel’ op zondag 16 februari.