Someren speelt tegen Margriet

Someren speelt op donderdagavond 16 januari in Oss een bekerwedstrijd tegen RKSV Margriet.

Die vereniging werd in 1946 opgericht en groeide uit tot één van de grootste veldsportverenigingen in Oss. De beginjaren negentig waren de glorietijd van Margriet. Destijds speelden de geelzwarten afwisselend in de hoofdklasse en de eerste klasse.

In het laatste decennium is het strijdtoneel van de Ossenaren de tweede of derde klasse. Dit seizoen komt Margriet uit in de derde klasse D en daar bezet het momenteel een plek in de subtop achter SC Helmondia en RKPVV.

Bekende oud-spelers van Margriet zijn o.a. de oud-internationals Marc van Hintum en Ruud van Nistelrooij. Ook Mitchell van Bergen (de snelle aanvaller van Heerenveen) en Arnout Danjuma Groeneveld (die vorig jaar door Club Brugge voor 16,5 miljoen euro werd verkocht aan het Engelse Bournemouth) begonnen hun voetbalcarrière bij Margriet.

Maarten van Vugt is de ervaren hoofdtrainer van de club uit Oss en zijn contract werd onlangs, evenals dat van Dominik Vergoossen van SV Someren, met een jaar verlengd. Topscorer bij Margriet is de negentienjarige Rob van de Ven, die dit seizoen al twintig keer scoorde en zowel in de competitie als in het bekertoernooi zeven keer doeltreffend was.

De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband ontmoetten, was in het seizoen 2010-2011. Someren werd toen kampioen in de tweede klasse en Margriet eindigde op plek drie.

De blauwwitten wonnen destijds beide wedstrijden en ze gaan proberen om ook deze bekerwedstrijd in winst om te zetten. De winnaar plaatst zich bij de laatste 16 ploegen in het bekertoernooi.

De wedstrijd op sportpark Amstelhoef begint om 20.00 uur.

Eerdere onderlinge ontmoetingen:
november 2010: Margriet - Someren 0-2
april 2011: Someren - Margriet 1-0