Eerste kolderieke avond van De Plekkers in uitverkocht huis

Carnavalsvereniging De Plekkers uit Asten hield op zaterdag 11 januari de eerste van de twee kolderieke avonden.

Het publiek genoot in een uitverkochte De Klepel van de kletsers Boy Jansen, Frank Schrijen, John van Bree en Koop Drost, de cabaretgroep De Skoepies, de ex-Prinsen van De Plekkers, dansgroep DéDé Dance en dweilorkest Kiek Ons Us.

Na een kort welkomstwoord van Vorst Hans en Prins FerI kreeg Cor Bankers de microfoon om de avond te starten. De opening werd verzorgd door danseressen van DéDé Dance en de schwung zat er al direct in.

Boy Jansen mocht het spits afbijten met zijn buut; Freek de Getuige. Boy nam het publiek mee in een huwelijksceremonie die hen bracht van de eerste blonde, trouwe liefde; de labrador, tot aan Marokko, From Russia with Love en uiteindelijk de Poolse bruid Sletlana. Het was een buut die mede door de schoonmoeder Granny leidde tot grote hilariteit.

De Skoepies namen daarna de bühne over. Extreme sport is best gevaarlijk. Het is namelijk niet niks om je vrouw tegen te spreken. Het publiek zal bij het Wapen van Asten ook nog wel eens nadenken over welke vingers er allemaal in de bowlingbal hebben gezeten.

De laatste act voor de pauze was van Frank Schrijen. Frank nam het nieuws uit de regio door. Ommel wordt met dubbel M geschreven omdat het dan groter lijkt. Frank had de hele zaal in zijn greep.

Na de pauze volgde een wervelend optreden van de showgroep van DéDé Dance. John van Bree nam het publiek daarna mee in zijn vrachtwagen. Het beroep van  chauffeur is best zwaar en niet makkelijk. Zeker wanneer je lading hebt verloren en je op de terugweg ziet dat het aan de andere kant van de snelweg ligt.

Na John kwamen de Ex-Prinsen met hun act de Vrienden van de Plekkers Live! De ex-prinsen zongen live een aantal bekende liedjes. De hele zaal zwaaide en zwierde mee op de maat van het Brabantse lied.

De laatste buut van de avond kwam van Koop Drost. Koop liet zien dat boven de rivieren er ook zeker mensen zijn die Harley rijden en dat achterom komen voor de koffie in Brabant een goed gebruik is.

Ook de tweede kolderieke avond op zaterdag 18 januari is uitverkocht.