Someren eenvoudig door in bekertoernooi

Someren heeft zich met speels gemak geplaatst voor de achtste finales van het bekertoernooi.

In Oss was de ploeg van trainer Dominik Vergoossen met 0-3 te sterk voor derdeklasser Margriet.

Al in de derde minuut opende Freek van Bussel beheerst de score voor de tweedeklasser, nadat een diepe bal van Robert van Lierop verkeerd werd ingeschat door de Margrietdefensie. Kort daarop was Freek weer dreigend, maar zijn harde voorzet verdween voorlangs het doel. Na iets meer dan twintig minuten was het Koen de Louw die zich vrij kapte in de zestien en rakelings naast schoot.

Vijf minuten voor het rustsignaal viel alsnog de tweede Somerense treffer. Wesley van den Boomen verlengde met een behendige voetbeweging een kopbal van Koen de Louw en via de paal viel de bal binnen. De thuisclub was in de eerste helft twee keer dreigend, maar schoten van Jordy Spooren en Rob van de Ven werden goed gepareerd door doelman Maarten Werts.

De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Koen de Louw, na een fraaie aanval, de wedstrijd definitief besliste op aangeven van Freek; 0-3. Someren controleerde vanaf dat moment de wedstrijd. De thuisclub kon aanvallend weinig meer uitrichten en probeerde geforceerd een vierde tegentreffer te voorkomen. Dat lukte, zij het ten koste van vier gele kaarten. Someren kreeg via Koen de Louw en Robin van den Aker nog wel enkele doelkansen, maar gescoord werd er niet meer.

Someren is op zondag 19 januari vrij. De geplande oefenwedstrijd tegen eersteklasser Wilhelmina’08 gaat NIET door. In plaats daarvan staat er een training op het programma.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Robert van Lierop, Niels Schweren, Mike Kusters (74 Guilion Leyten), Robin van den Aker, Luuk Hoeben, Max Sonnemans, Luc Bouwmans (60 Justin Hoeben), Koen de Louw, Freek van Bussel (80 Fabio Peters).

Verslag: Gerard Slegers.