Zilver voor Museum Klok & Peel bij ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’

Tijdens de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2020’ scoorde Museum Klok & Peel in Asten woensdag 22 januari weer uitstekend met een mooie plaats op het erepodium.

Dit keer (net) geen goud, maar wel een dik verdiend zilver. Samen met de vier gouden uitverkiezingen in de afgelopen jaren behoort Museum Klok & Peel daarmee ook landelijk gezien tot de absolute top van de leukste provinciale uitjes.

In de strijd om het felbegeerde goud bij het 'Leukste uitje 2020' liet Museum Klok & Peel acht andere Brabantse genomineerden achter zich, maar moest het alleen ‘Rondleiding van Schrobbelèr', dat goud scoorde, voor laten gaan. De derde prijs ging naar ‘Klimbos Brabantse Wal’.

De prijzen werd dit jaar bekendgemaakt en uitgereikt in het Museum Klok & Peel zelf. De ANWB is afgestapt van één centrale uitreiking en doorkruiste voor het eerst alle provincies voor de prijsuitreiking. Museum Klok & Peel mocht de Brabantse gastheer zijn op basis van de uitverkiezing van 2019. Vertegenwoordigers van de tien genomineerden waren in Asten aanwezig.

Frank van Kempen, operationeel manager van Museum Klok & Peel, toonde zich in zijn nopjes met de hoge klassering. "Allereerst past mij natuurlijk een hartelijke gelukwens aan ‘Rondleiding van Schrobbelèr," aldus van Kempen. "Maar in één adem wil ik toch zeggen dat ik ook blij ben met onze tweede plek. Vorig jaar kwam de hoofdprijs als geroepen omdat we daar in ons gouden jubileumjaar goede sier mee konden maken. Dit jaar voelt de tweede prijs als een mooie beloning voor het bijzondere jaar dat we achter de rug hebben. Onze vrijwilligers hebben alles op alles gezet om het regionale oorlogsproject Death Valley De Peel tot een succes te maken. Daarvoor zijn we beloond met veel stemmen. Maar daarnaast is het  mooi dat onze organisatie haar core business niet uit het oog is verloren. Wij hebben opnieuw kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen van de ANWB waar het gaat om gastvrijheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding. Al hebben we het in 2019 razend druk gehad, onze service aan het publiek heeft er niet onder geleden. Ik zie zilver dan ook als een groot compliment aan al onze mensen."

Voor Harry van der Loo, voorzitter van Museum Klok & Peel, was de hoge klassering bij het 'Leukste uitje van Brabant 2020' weer een bewijs dat zijn museum goed zit met zijn hoge ambitieniveau. "We hebben al ruimschoots laten zien dat we een 'icoon van de streek' zijn. Voor de levensvatbaarheid van dit museum op lange termijn moeten we ernaar blijven streven dat we ook een 'icoon van Brabant' worden. Dat kan alleen door de lat hoog te houden," aldus Van der Loo. De woorden van Van Kempen en Van der Loo kregen enthousiaste bijval van de aanwezigen.