Theo Martens stopt als wethouder

Theo Martens (65) stopt als wethouder van de gemeente Asten.

De in Ommel woonachtige Martens is sinds mei 2005 wethouder namens het CDA. Hij wil afscheid nemen tijdens de raadsvergadering van 14 april aanstaande.

Martens is wethouder met in zijn portefeuille onder andere: verkeer en vervoer, openbare werken, onderwijshuisvesting, natuur en milieu, duurzaamheid en ruimtelijke ordening. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor de implementatie van de Omgevingswet, dorpswethouder voor Ommel en portefeuillehouder van twee opgaven uit de toekomstagenda van de gemeente Asten: de transformatie van het buitengebied en een klimaatbestendig en energieneutraal Asten. Martens is ook ambassadeur verkeersveiligheid voor de regio Zuidoost-Brabant.

Zijn politieke loopbaan begon Martens als bestuurslid van het CDA Asten-Heusden-Ommel in april 1991. In 1997 werd hij verkozen tot voorzitter van de lokale CDA-afdeling. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 werd Martens met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad van Asten. Na zeven jaar raadslidmaatschap volgde in 2005 het wethouderschap. Martens was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, 2010, 2014 en 2018 lijsttrekker namens het CDA Asten-Heusden-Ommel.

Het besluit om te stoppen nam de wethouder onlangs: “Er zijn meerdere redenen waarom ik heb besloten om te stoppen. Ik ben in het voorjaar 15 jaar wethouder, later dit jaar word ik 66 jaar en daarnaast ondervind ik steeds meer last van mijn oogafwijking. Dat laatste hindert mij in mijn werk, bijvoorbeeld bij het lezen van de stukken. Voor mij is dit het juiste moment om mijn loopbaan te beëindigen.”

Het CDA Asten-Heusden-Ommel is Martens dankbaar voor zijn inzet: “Theo Martens was in de afgelopen dertig jaar een gezichtsbepalend persoon voor de CDA-afdeling Asten-Heusden-Ommel. Hij is een CDA’er in harten in nieren: op de inhoud, in zijn stijl als bestuurder. Theo stopt met zijn publieke taak als wethouder, maar wij hopen dat zijn inbreng in onze afdeling nadrukkelijk aanwezig blijft. Wij danken hem voor zijn grote inbreng binnen het CDA als bestuurslid, raadslid en de laatste vijftien jaar als wethouder”.