Technasium Netwerkbijeenkomst op Automotive Campus in Helmond

Het tienjarig jubileum van de Technasium Netwerkbijeenkomst werd op vrijdag 31 januari gevierd.

Er waren 280 leerlingen van de zes deelnemende scholen, twintig0 docenten en een 25-tal bedrijven en instellingen afgereisd naar de Automotive Campus in Helmond.

Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst was ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) volgen in de technasiumstroming was de netwerkbijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomst gingen ze bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten of een toekomstige meesterproef die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren.

Voor de deelnemende organisaties was de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun organisatie te presenteren. Door middel van diverse opdrachten lieten zij de leerlingen kennis maken met de wereld van de technologie en hopelijk hierdoor enthousiast maken voor bèta technische vervolgopleidingen.

De netwerkbijeenkomst werd voor de derde keer gehouden op de Automotive Campus, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit.

Dit jaar ontving Jimmy Peet van Lightyear de jongeren en vertelde hij hen over de innovaties binnen Lightyear. Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat in het Automotive House startte en inmiddels verderop op de campus aan het groeien is.