SIRIS.nl

Geslaagde bonte avonden carnavalsvereniging De Keijepaol

Carnavalsvereniging De Keijepaol uit Someren-Heide hield op vrijdag 31 januari, zaterdag 1 februari en zondag 2 februari bonte avonden en een bonte middag.

In een lekker tempo liet presentator Huub de artiesten aan de uitverkochte zaal voorbij trekken.

Na de officiële opening door Prins Frank I en zijn gevolg werd er snel overgegaan naar een dubbel optreden van Dansgroep Heibel. De twee grote groepen jeugdige Bessemerinnekes werden vertederd vanuit de zaal bekeken. Prinses Linsey had na hun optreden voor ieder Heibeltje een persoonlijke en lekkere onderscheiding.

De (nieuwe) ton werd op het podium gezet, ten teken dat de eerste tonproater Twan van Oers onderweg was. Nadat hij over de rode loper was gegaan, begeleid door een jonkvrouw en jonkheer (of was het toch een nar?) verhaalde hij flink stotterend over zijn jubileum bij de gemeente waarbij hij flink gebruik maakte van zijn “stottertalent”. De vrouw van de burgemeester was een ku ku ku ku ku ku keurige dame, en op de vraag of de hond bijt was het antwoord nee nee nee nee nee nee negen van de tien keer wel.

In een schitterend decor bootsten de ex-prinsen een uitzending van Man Bijt Hond na, waarbij niet alleen de vooraf geoefende situaties tot hilariteit onder het publiek leidden. Flink aan het lachgas in het Wehrmachthuisje was er een BIJ-rol voor Joep en op het podium kwamen koekiemonster en Freek Vonk met zijn lichtelijk oversekste Emoe voorbij.

Na het snel ombouwen van het podium was het tijd voor Andy Marcelissen die als wielrenner Bram Fetamine eerst enkele minuten nodig had om zijn stem weer wat lager te krijgen omdat zo’n wielrenpakje op sommige plekken wel erg strak zit. Andy nam uitgebreid de tijd om de zaal flink te laten lachen met zijn sportavonturen.

De Raad van Elf had zijn setting dit jaar in het Wehrmachthuisje alwaar Herr Flick van ‘Allo ‘Allo samen met Rene “from the café “ een housewarming hielden waarbij de gastenlijst bestond uit oude televisiehelden. Een compliment was er voor Dimitri de Tremmerie van FC De Kampioenen, die kon zo uit de serie weggelopen zijn. Die was trouwens toch verhuisd naar het land van De Keijepaol, en tegenwoordig werkzaam bij Nijs Auto’s want die breiden ook steeds verder uit richting het voetbalveld, en als “ik ergens goed in ben, dan is het in het wegpesten van de lokale voetbalclub” dus hij kon daar direct beginnen.

De volgende tonpraoter was Nick Fleischman uit Geertruidenberg die zeer vermakelijk verhaalde over zijn avonturen als ridder. Voor velen was hij ondanks zijn jonge leeftijd het hoogtepunt van de avond. Lekker wat interactie met het publiek en een mop over negerzoenen mag je gerust vertellen zolang die mop zich maar in België afspeelt, want daar mag een negerzoen nog negerzoen heten.

Als laatste beklom dakdekker Berry Knapen het podium die met zijn personeel een uitje had gehad naar de golfbaan waar niemand werkt, want die hebben toch geen van allen een trekhaak onder de auto. De Heezenaar was een waardige afsluiter van een warme volle avond in zaal Heidehof waar het na de afsluiting nog lang onrustig en gezellig bleef.