SIRIS.nl

Jarige woningcorporatie WoCom vervult wijkwensen

De jarige woningcorporatie woCom gaat haar 100e verjaardag vieren met de bewoners.

Zo worden dit jaar alle 100-jarige huurders in het zonnetje gezet, krijgen pasgeborenen een verrassing en steken medewerkers letterlijk de handen uit hun mouwen in de gemeenten Asten en Someren.

Voor dat laatste roept woCom de hulp in van Astenaren en Somerenaren. De woningcorporatie is daarvoor op zoek naar wijkwensen die zij in de maand mei samen met bewoners kan vervullen. Een kinderboerderij opknappen, een minibieb plaatsen in een woonwijk of eindelijk dat wijkgebouw eens goed onder handen nemen? WoCom helpt.

De woningcorporatie zorgt al een eeuw voor goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Ook in de gemeente Asten en Someren bouwt, verhuurt en onderhoudt de corporatie huurwoningen. WoCom wil haar eeuwfeest daarom vieren met een mooi cadeau voor de huurders. “Geen cheque met een mooi bedrag of een groot feest, maar echt iets terugdoen voor en met onze huurders”, aldus directeur-bestuurder Mirjam Kräwinkel.

Daarbij denkt woCom aan sociale projecten waarbij medewerkers achter het bureau vandaan komen en zichtbaar actief bezig zijn in de wijk. “We hopen hiermee de zes gemeenten waar we actief zijn mooier, schoner en/of leefbaarder te maken.”

 

Dit doet de corporatie door materiaal, extra handen of geld beschikbaar te stellen. “Ideeën die een positief effect hebben op de wijk, de buurt of de straat en het plezier tussen bewoners onderling bevorderen, hebben de voorkeur. Daarnaast moet de activiteit breed toegankelijk zijn en in of bij onze huurwoningen plaatsvinden.”

De vervulling van de wens(en) vindt plaats tijdens de ‘woCom doet-dag’ in mei.

 

WoCom roept al haar huurders op om leuke, bijzondere of ludieke wensen in te sturen.

Ideeën kunnen tot 1 maart ingediend worden bij de woningcorporatie via e-mail 100jaar@wocom.nl of tel. 0493-497666.

WoCom zal, indien nodig, een selectie maken uit alle ingezonden voorstellen.