Maandoverzicht activiteiten Buitencentrum De Pelen

Activiteitenprogramma maart Buitencentrum De Pelen/Nationaal Park De Groote Peel

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel

Op zondag 1 maart houdt Staatsbosbeheer een Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop gaan de kinderen een uilenbal pluizen. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6 per volwassene en € 4 per kind, inclusief een braakbal pluizen.

Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeurensporen.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen. Of neem contact op met Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497.

Dagje stappen in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 8 maart houdt Staatsbosbeheer een Dagwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Geniet, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, van een wandeling van ongeveer 15 kilometer in het kleinste nationaal park van Nederland. Tijdens deze excursie steek je de Provinciegrens tussen Brabant en Limburg over en ontdek je de mooiste plekjes van dit hoogveengebied. Halverwege is er een pauze en gelegenheid om je eigen lunchpakket op te eten. Na afloop is een kop soep en een worstenbroodje in het Buitencentrum. De excursie start om 10.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Deelname kost € 15 per persoon, inclusief soep en worstenbroodje.

Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/dagjestappendepeel.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen. Of neem contact op met Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497.

Vollemaan verhalenavond in De Groote Peel

Op maandag 9 maart is er een Vollemaan verhalenwandeling thema 75-jaar bevrijding in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens een sfeervolle avondwandeling onder begeleiding van een Peelgids kom je onderweg verhalenvertellers van Vertelclub Verve tegen. De verhalen zijn geïnspireerd op de waargebeurde verhalen uit het boek ‘Death Valley De Peel’ van Piet Snijders. Deelname kost € 9 per persoon, inclusief drankje na afloop. De activiteit is vooral geschikt voor volwassenen. Er zijn vijf starttijden: 19.30 – 19.45 – 20.00 – 20.15 en 20.30 uur. Max. 15 deelnemers per tijdstip.

Online reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Meer informatie: neem contact op met Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497

sPEELse expeditie in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 15 maart houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPeelse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De tocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. De activiteit duurt 1,5 - 2 uur en de route is 1,5 - 2 kilometer lang. Deelname kost € 6 per volwassene en € 4 per kind.

Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeelseexpeditie.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497.

Fotoworkshop “Landschappen in het duister” in De Groote Peel

Op zaterdag 21 maart is er een fotoworkshop met als thema ‘landschappen in het duister’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze workshop leert fotograaf Nando Harmsen hoe je je camera in het donker kan gebruiken. Waar moet je op letten en wat is mogelijk binnen de grenzen van jouw camera? Enige basiskennis van belichting is wenselijk. De workshop start om 19.00 bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. De eindtijd is ongeveer 23.00 uur. Deelname kost € 55- per persoon, inclusief een drankje.

Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497.

Vroege Vogels in Nationaal Park de Groote Peel: Peelbroeders

Op zondag 29 maart houdt Staatsbosbeheer een vroege vogelwandeling met als thema ‘Peelbroeders’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt hij door in zuidelijke streken, vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. En ’s morgensvroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Deelname kost € 6 per persoon.

Reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/vogelspelen.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met Buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495-641497.