Someren moet de bakens verzetten tegen Beerse Boys

Het eerste elftal van SV Someren zit al weken in de hoek waar de klappen vallen.

De laatste drie competitiewedstrijden gingen verloren en in de achtste finale van de districtsbeker werden de Somerenaren aan de schandpaal genageld.

In de afgelopen wedstrijden kreeg het team van Dominik Vergoossen te maken met scheidsrechterlijke dwalingen en blessurepech, maar er was meer dan dat. Het team liet het soms ook afweten op karakter en incasseerde gele kaarten met schorsingen als gevolg. Een aantal van die kaarten was het gevolg van commentaar op de leiding. Enigszins begrijpelijk, maar spelers en technische staf zullen ervan doordrongen zijn dat dit de ploeg alleen maar verder naar beneden duwt. Teamspirit, mentaliteit en werklust moeten, ook als het even tegenzit, de boventoon voeren. Alleen dan zal er verbetering komen in de resultaten.

Op zondag 15 maart speelt Someren een thuiswedstrijd tegen Beerse Boys.

In de heenwedstrijd won het team van Dominik Vergoossen met de hakken over de sloot van de ploeg uit Middelbeers (2-3). Voor de blauwwitten scoorden Maico Meulen, Thijs Martens en Koen de Louw. Bij de Boys was Daan Mulders, die samen met broer Jannes de Beerse topscorerslijst aanvoert, twee keer trefzeker.

Ondanks dit gevaarlijke duo lijkt de nummer dertien van de tweede klasse F een geschikte tegenstander om de neerwaartse spiraal bij Someren te doorbreken.

De thuisstatistieken spreken overigens niet in Somerens voordeel. Op vreemde bodem werden dit seizoen vier wedstrijden winnend afgesloten, op het eigen sportpark nog maar twee. 

De wedstrijd Someren-Beerse Boys begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Bjorn van Osch uit Haaren.


Trefwoorden: