Aangepaste maatregelen bezoekers Eegelshoeve en Huize Witven in verband met coronavirus

Naar aanleiding van de laatste adviezen van het RIVM en de brancheorganisatie Actiz verscherpt Stichting Land van Horne de maatregelen voor bezoekers.

Met deze maatregelen wil Land van Horne de kwetsbare bewoners, vrijwilligers en medewerkers beschermen tegen het coronavirus.

Cliënten, die verblijven in een van de (woon)zorgcentra zoals Eegelshoeve en Huize Witven, mogen nog maar één bezoeker per dag ontvangen.

Wilt u op bezoek komen, stem dit dan goed af met andere familieleden. De gasterijen en ontmoetingsruimtes bij de locaties zijn alleen nog maar toegankelijk voor de bewoners.

Uit veiligheidsoverwegingen voor de kwetsbare bewoners kunnen voorlopig geen inwoners uit de buurt ontvangen worden voor maaltijden en/of sociale activiteiten.

Land van Horne vraagt bezoekers van cliënten te letten op de handhygiëne en gebruik te maken van de dispensers met desinfecterende gel bij de ingang van de locaties.

De medewerkers zullen bezoekers, die verkoudheidsklachten vertonen, vriendelijk verzoeken om het bezoek af te breken. 

Land van Horne houdt de berichtgeving over het coronavirus goed in de gaten. Het RIVM en de GGD hebben de regie in Nederland wat betreft de aanpak van virusbestrijding. Vanuit Land van Horne onderhoudt de Infectiepreventiecommissie nauw contact met de GGD.

De medewerkers werken volgens de richtlijnen voor (hand)hygiëne, dit is standaard bij virusbestrijding. Mocht er sprake zijn van een verdenking van een besmetting dan handelen zij volgens de landelijke richtlijnen en is er afstemming en samenwerking met de GGD.

Kijk voor actuele informatie rondom het coronavirus bij Land van Horne op www.landvanhorne.nl.