Bibliotheken in Asten en Someren tot 1 april gesloten

Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen probeert Bibliotheek Helmond-Peel zich in te zetten om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Dit ter bescherming van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers.

De bibliotheek heeft daarom besloten om met ingang van zaterdag 14 maart haar bibliotheken te sluiten.

Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart en geldt voor de vestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

 

Boeken lenen in de bibliotheek zelf is vanaf zaterdag 14 maart niet mogelijk. Inleveren blijft mogelijk in de boekenbrievenbussen. De bibliotheek kent sinds enkele jaren geen boetes meer als je een tijdje te laat bent. Je kunt daarom ook wachten met inleveren tot de bibliotheken weer geopend zijn.

Heb je een boek gereserveerd? Uitsluitend voor het afhalen van gereserveerde boeken kun je van maandag tot en met vrijdag in de vestigingen terecht van 16.00 tot 17.00 uur. In Helmond kun je bovendien reserveringen afhalen tussen 10.00 en 11.00 uur.

Alle activiteiten zijn tot en met 31 maart geannuleerd. 

Hoewel we allemaal de komende tijd meer aan huis gebonden zijn is het niet nodig om je te vervelen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld leuke voorleesfilmpjes op www.jeugdbibliotheek.nl/voorleesfilmpjes die je na inloggen met je bibliotheekpas kunt bekijken. Voor jeugd en volwassenen zijn er de e-books op www.onlinebibliotheek.nl.