SIRIS start met Corona-Journaal

De lokale omroep SIRIS zal de komende weken heel veel aandacht schenken aan het coronavirus met de uitzending van het SIRIS-Corona-Journaal. Hoe gaan de inwoners van Asten en Someren met de coronacrisis om en hoe komen ze die te boven?

,,Een andere keus heeft SIRIS ook niet'', vertelt directeur Harrie van Horik. ,,De afgelopen dagen is onze agenda nagenoeg helemaal leeggelopen. Bijna alle activiteiten zijn tot en met dinsdag 31 maart afgelast. Er valt nog heel weinig te filmen en voor onze fotografen heb ik werktijdverkorting aangevraagd. Er blijft dus niks meer over dan het coronavirus''.

Van Horik heeft besloten om iedere dag met de camera in de hand een rondje 'Corona in Asten en Someren' te maken. ,,Dat worden dan wel filmpjes zonder interviews want ik wil het sociaal contact zoveel mogelijk vermijden. Ik denk dat ik op afstand mensen iets ga vragen. Dan roepen we maar wat harder''. 

Het editen van de filmpjes gebeurt bij medewerkster Elise Kuijpers thuis. ,,Dat is wel een voordeel'', vervolgt Van Horik. ,,Ik stuur de stagiaires van Sint Lucas na maandag voor twee weken naar huis. Voor hen is er te weinig te doen. Elise kan het wel alleen af''. 

Iedere dag worden er foto's, filmpjes en berichten gemaakt over de coronacrisis. Van Horik: ,,Mijn werk gaat natuurlijk wel gewoon door. Ik heb de laatste dagen ook gemerkt dat heel veel inwoners van Asten en Someren de SIRIS-media in de gaten houden. We hebben wel degelijk een belangrijke functie als het over het brengen van nieuws gaat''.