Alles in Asten en Someren tot 1 juni afgelast

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Zo zijn alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

Dat betekent dat alle evenementen zijn afgelast in Asten en Someren.

Zo gaan de vieringen van Koningsdag nergens door. Alle publieke liturgievieringen in de kerken komen te vervallen w.o. de communievieringen.

In Asten zijn afgelast Koningsnacht-De Slag om Asten, het Muziekspektakel, de 4 Mei-herdenking, de Avond4Daagse, het goudenparenconcert van het Astens Mannenkoor, de buitenconcerten van Seniorenorkest Da Capo, het lenteconcert van de slagwerkgroep van Muziekvereniging Jong Nederland, het open Astense libretoernooi en de vogelmarkten van Zang en Kleur in De Beiaard en het Flaky Fest. 

In Heusden gaan The Passion in de Belevingskerk en het Barnfest op het Vorstermansplein niet door, alsmede de bingoavond voor Alpe D'Huzes, de Muziektuin met de Antoniusschool en het AHOJ-concert in Hart van Heuze.

In Ommel vervallen de Maria-Meimaandvieringen met alle bedevaarten en de Grote Mariaprocessie, de doordeweekse Heilige Missen in de kerk en het uitwisselingsconcert van Muziekvereniging Sancta Maria.

In Someren zijn alle voorstellingen en films in theater De Ruchte geannuleerd, alsmede de Dodenherdenking, het evenement Code Oranje Live!, de patroonsdag, de kofferbakverkoop en de bloemenmarkt van gilde Sint Joris, de jeugdvoorstelling Midzomernachtsdroom van toneelvereniging De Speledonckers, de concerten in OJC Comeet, het Hemelvaarttoernooi van SV Someren en de garageverkoop in de kom van Someren.

In Someren-Eind gaan alle activiteiten van MTC De Happy Drivers niet door, alsmede de jubilarissendag van Muziekvereniging Juliana en de dansavond in De Einder.

In Lierop zijn afgelast: de jaarmarkt van mannenkoor A Capella, het festival Peteyfest, het jubileumweekend Nirwana 50 jaar, het optreden van Scummy Men in OJC Nirwana, het Nirwana Voetbaltoernooi en het SV Lierop-Familietoernooi.

In Someren-Heide komt de kermis te vervallen.