Bezoek de milieustraat alleen als het strikt noodzakelijk is

Nu de meeste mensen vanwege de coronacrisis thuis zijn, merken ze op de milieustraat in Someren dat mensen van deze gelegenheid gebruik maken om de zolder op te ruimen of in de tuin te werken.

Het is logisch dat mensen het afval dat hierbij vrijkomt naar de milieustraat willen brengen, maar toch wordt met klem verzocht om dit bezoek uit te stellen.

Om de veiligheid en bescherming van de milieustraatmedewerkers te waarborgen, worden de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM gevolgd.

U dient de volgende richtlijnen te respecteren:

· Maximaal 1 bezoeker per voertuig

· Maximaal 6 voertuigen tegelijk op het terrein; één eraf - één erop

· Houd 1,5 meter afstand

· Vermijd fysiek contact met de medewerkers

· U wordt niet geholpen bij het lossen

· Instructies dienen strikt opgevolgd te worden

· De beheerder beoordeelt het afval op afstand

· Om de bezoekersaantallen zoveel mogelijk te spreiden, wordt er verzocht om uw gratis afval op de speciaal hiervoor bestemde openingstijden op dinsdag- en donderdagmiddag te brengen.

Papier, textiel en oud ijzer wordt ook door verenigingen opgehaald. Steun hen door deze afvalstromen tijdens de inhaalroutes aan te bieden.

Heeft u de afgelopen veertien contact gehad met een persoon die besmet is met het coronavirus of heeft u griepachtige symptomen (koorts, hoesten, keelpijn, ademhalingsproblemen, etc.) dan mag u de milieustraat niet betreden.

De routes voor de grijze en groene container en plastic afval blijven gewoon volgens schema draaien.

Via de handige app ‘Afvalkalender Blink’ kunt u zien wanneer welk afval bij u wordt opgehaald.

U kunt via deze app ook instellen dat u voorafgaand aan elke ophaalroute een melding hiervan wilt ontvangen op uw telefoon.