SIRIS.nl

Bericht van burgemeester Hubert Vos

Beste inwoners van de gemeente Asten, We zijn ruim twee weken verder in de coronacrisis.

Het coronavirus duikt inmiddels op in alle continenten en maakt veel slachtoffers wereldwijd. Elke dag vallen er dodelijke slachtoffers. Ver weg maar ook heel dichtbij.

Ons gezondheidssysteem piept en kraakt en het zorgpersoneel levert enorme inspanningen om patiƫnten te verzorgen en hopelijk weer naar huis te kunnen laten gaan.

Het coronavirus vraagt heel veel van iedereen, zeker nu de maatregelen tot 28 april gelden.

Maar ze zijn o zo belangrijk. Sinds de invoering van de eerste maatregelen ziet het RIVM voorzichtig de eerste positieve effecten. Het aantal besmettingen per persoon daalt en het aantal ziekenhuisopnames stijgt minder hard. Dat klinkt bemoedigend maar we zijn er nog lang niet. Het coronavirus is grillig en we zullen een lange adem nodig hebben om het te overwinnen. Dat lukt alleen als iedereen zijn verantwoordelijkheid blijft nemen en de maatregelen naleeft.

De gemeente is samen met de politie en andere partners belast met de controle en handhaving. We zien en merken dat onze inwoners en ondernemers snel, effectief en creatief maatregelen treffen en de richtlijnen goed opvolgen. Inwoners gaan ook alleen boodschappen doen en bij een praatje op straat of met de buren houdt men ruim afstand van elkaar. Op basis van wat onze mensen constateren op hun rondgang, kan ik alleen maar trots zijn hoe onze inwoners en ondernemers zich aan de regels houden.

Voorlopig is het elke dag afwachten hoe de cijfers zich ontwikkelen. Net als u volg ik elke dag aandachtig de cijfers en de interpretatie daarvan van het RIVM.

Via onze website en social media (Twitter, Facebook en Instagram) houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op lokaal en regionaal niveau.

Ons Sociaal Team is beschikbaar voor mensen die persoonlijk om wat voor redenen in de knel zitten. Zij zijn te bereiken via tel. 0493-671234. Voor ondernemers zijn er inmiddels ook regionaal hulplijnen opgezet o.a. via Brainport Eindhoven. Specifieke informatie voor uitkeringsgerechtigden, werkzoekenden en ondernemers is ook te vinden op de site van Senzer.

U mag van ons verwachten dat we er alles aan doen om Asten veilig en gezond te houden. Dat doen we ook maar daar hebben wij uw hulp bij nodig. Ik doe nogmaals een dringend beroep op ieders begrip en gezond verstand.

Ik wens u in deze ongewone situatie prettige paasdagen toe.

Burgemeester Hubert Vos