SIRIS.nl

Nieuw bij de bibliotheek: De Digitale Voorleestas

Nog steeds zijn de scholen, kinderdagverblijven en ook de bibliotheken gesloten.

Toch wil de bibliotheek het (voor)leesplezier in gezinnen blíjven stimuleren, maar dan op afstand. Daarom introduceren de bibliotheken de Digitale Voorleestas.

De Digitale Voorleestas is gratis te gebruiken.

Wekelijks verschijnen er twee nieuwe boeken in de Digitale Voorleestas. Elke keer staat een prentenboek centraal met een aantal aanvullende activiteiten die ouders en kinderen samen kunnen doen. Denk aan een liedje, spelletje, app of knutsel die past bij het prentenboek.

De voorleesfilmpjes prikkelen de zintuigen en nemen het kind mee in een bijzonder verhaal. De eerste week staan de boeken ‘Wij gaan op berenjacht’ en ‘Rupsje Nooitgenoeg’ in de Digitale Voorleestas op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleestas.

De Digitale Voorleestas is gericht op het stimuleren van voorleesplezier bij gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar. De focus ligt op plezier en ontspanning voor ouders en hun jonge kinderen.

Voorlezen en talige activiteiten dragen bij aan de taalontwikkeling van het jonge kind en versterken de band tussen ouder en kind. Door regelmatig verhalen te horen vergroten kinderen hun woordenschat en hun kennis van de wereld. Herhaling is daarbij het sleutelwoord. Door het verhaal opnieuw voor te lezen leert het kind iedere keer weer iets nieuws.