Basisscholen op 11 mei weer open, horeca nog langer dicht en geen evenementen tot september

De nu geldende coronamaatregelen, die van kracht waren tot en met 28 april, worden verlengd tot 20 mei. Basisscholen en kinderopvangcentra mogen open vanaf 11 mei.

Dat maakte premier Mark Rutte op dinsdag 21 april bekend tijdens een persconferentie.

De basisscholen mogen na 11 mei weer beperkt open. Kinderen mogen dan de helft van de tijd naar school. Kinderopvang, buitenschoolse opvang en speciaal onderwijs mogen volledig open.

Leerkrachten en personeel in de opvang krijgen wel dezelfde testmogelijkheden als het zorgpersoneel.

Het voortgezet onderwijs wordt gevraagd om na te denken over hoe les te geven in een anderhalvemetersamenleving vanaf 1 juni.

Jongeren tot en met 18 jaar mogen ook weer trainen bij hun sportclubs. Officiële wedstrijden zijn uit den boze. 

Evenementen zijn verboden tot en met tenminste 1 september. Dat betekent dat de Kennedymars in Someren, Nirwana Tuinfeest en het Eurosjopperfestival in Lierop, het Zum Schluss-festival in Someren-Eind, Die Heise Bierfesten in Someren-Heide, Spel zonder Grenzen, de Zeskamp, de Fiets-3-Daagse en de kermis in Asten niet kunnen doorgaan. Of deze evenementen verplaatst worden naar een datum na 1 september is op dit moment nog niet bekend. 

De horeca en fitnessclubs blijven tot nader order gesloten tot woensdag 20 mei. Die datum geldt ook voor contactberoepen zoals de kapper en de pedicure.