25e Pompoendagen in Asten nu al een succes (+ VIDEO'S + AUDIO'S)

In Museum Klok & Peel in Asten vinden tot en met 1 november voor de 25e keer de Pompoendagen plaats.

Bezoekers zijn welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

Vanaf de start op zaterdag 24 oktober zijn er al duizenden bezoekers geweest. Het mooie weer werkt daar natuurlijk aan mee. Op maandag 26 oktober waren er maar liefst 1.500 bezoekers en op dinsdag 27 oktober nog meer. Er zijn opvallend veel grootouders, die met hun kleinkinderen op pad zijn gestuurd. Ook de kinderdagverblijven maken er een uitje van.

Zij genoten van een gezellige markt waarop van alles te zien, te ruiken en te proeven valt. Ook in de Oranjerie in de Museumtuin vinden diverse leuke activiteiten plaats. Heeft u trek in pompoensoep? Er worden honderden liters gemaakt! En voor wie thuis pompoensoep wil maken, zijn er bij Ine van der Heijden in de schob kant en klare pompoensoeppakketten en recepten te koop.

Verder zijn op de pompoenmarkt pompoenen te koop, kunnen kinderen zelf een Halloweenpompoen uithollen en versieren of kaarsjes maken. Een beetje spannend, maar wel heel bijzonder is het verhalenbos waar het thema Klok en Peel wordt uitgebeeld. Laat je hier verrassen door de Witte Wieven.

In de museumtuin zijn ook reuzenpompoenen te bewonderen. Die zijn zo groot en zwaar, dat ze enkel met een heftruck verplaatst kunnen worden. Op de Pompoendagen is ook informatie te verkrijgen over het kweken van pompoenen. 

Op www.museumklokenpeel.nl vind je het programma met de dagelijkse activiteiten.