Aanvragen voor lintjesregen 2021

Dit jaar heeft burgemeester Dilia Blok twaalf inwoners van de gemeente Someren verrast met een koninklijke onderscheiding.

Een lintje krijgt iemand als er sprake is van bijzondere verdiensten voor de samenleving. Denk daarbij niet alleen aan bestuursfuncties, maar ook aan mensen die zich geruime tijd inzetten voor organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, natuur, enz.

Of denk aan vrijwilligers die ouderen helpen of die activiteiten organiseren voor jongeren en hen betrekken bij de gemeenschap. De coach van de sportclub, de klusjesman van de vereniging. Iemand op wie je altijd een beroep kunt doen zónder een tegenprestatie te verwachten.

Kent u iemand die zich vrijwillig inzet voor een vereniging/organisatie op welk gebied dan ook, vaak al gedurende een hele lange periode? Vrijwilligers - jong of oud - die zich geheel belangeloos inzetten en ervoor zorgen dat het plezierig wonen is in de gemeente Someren?

Kent u iemand die een lintje verdient? Neem dan contact op met bestuurssecretaresse Rian Verberne, tel. 0493-494888. Zij kan in grote lijnen aangeven of de aard en duur van de verdiensten genoeg zijn voor het aanvragen van een koninklijke onderscheiding en u op weg helpen met de voordracht.

Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl.

Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding voor de lintjesregen van 26 april 2021, doe dit dan vóór 1 juli 2020 bij de burgemeester van de gemeente Someren.