HSV Ons Genoegen begroet duizendste lid

Het aantal leden van hengelsportvereniging Ons Genoegen groeit explosief dit jaar. Ons Genoegen heeft inmiddels haar duizendste lid begroet.

Twan Dieltjes uit Sterksel was de duizendste en ontving uit handen van voorzitter Nico Waasdorp een bos bloemen en alvast een gratis lidmaatschap voor 2021.

Sportvissen is binnen NOC*NSF de derde sport. Met dat in het achterhoofd is het niet vreemd dat HSV Ons Genoegen ook één van de grootste verenigingen binnen gemeente Asten is. Dit jaar gaat het wel heel hard met de ledenaanwas. Secretaris van de vereniging Ard Verheijen: ,,Het jaar 2019 sloten we met 836 leden af maar de teller staat nu, nog niet eens halverwege 2020, al op 1.035 and still counting”.

Voor deze forse groei is een aantal redenen. Ten eerste beschikt de vereniging met visvijver De Witte Bergen over een schitterende accommodatie waar het goed toeven is en de vangsten goed zijn. Dit jaar is dat niet alleen in de regio bekend maar heel Nederland heeft kunnen zien hoe mooi de visvijver is. Het programma Vis TV, dat op RTL7 wordt uitgezonden, heeft namelijk een aflevering gewijd aan de visvijver. Dit leverde naast erg mooie, sfeervolle beelden ook gratis publiciteit op.

Ook voor 1.000e lid Twan Dieltjes gold dat: ,,Ik zag de aflevering van Vis TV en dat maakte dat ik ook weer zin kreeg om te gaan vissen. Ik ben meteen lid geworden”. Ard Verheijen merkt dat heel veel mensen op de visijver willen vissen. “Het aantal leden neemt flink toe maar we verkopen ook veel dagvergunningen. We krijgen nu bijvoorbeeld verzoeken voor dagvergunningen van vissers uit Delft die een dagje op de visvijver willen komen vissen. Die rijden een heleboel mooi viswater voorbij om hier te komen vissen”.

Daarnaast is de coronacrisis waarschijnlijk een reden voor veel vissers om hun spullen weer eens uit de schuur te halen. Nu worden de regels langzaam maar zeker wat minder strikt maar een lange tijd was vissen één van de weinige activiteiten die men mocht doen. Met name in de weekenden zoeken veel leden de rust aan de vijver op. De visstekken liggen op minimaal 15 m van elkaar af, dus afstand houden is geen probleem. Bovendien beschikt de visvijver over 66 visstekken en kunnen er dus veel mensen terecht.

Lid worden kan heel eenvoudig via de website. Na betaling kan men een (tijdelijke) vergunning uitprinten en meteen gaan vissen. Het definitieve bewijs van lidmaatschap, de VISpas, wordt automatisch per post opgestuurd.